ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Zamanında inşaatları bitirmekle Türkiye’de ilk sırayı alıyoruz

Zamanında inşaatları bitirmekle Türkiye’de ilk sırayı alıyoruz
YAYINLAMA: 24 Kasım 2022 / 14.14
GÜNCELLEME: 24 Kasım 2022 / 14.14
6,3 milyona hesaplanan köy okulları 3 milyona tamamlandı… Milli Eğitimin 379 birim inşaatının yüzde 98’i tamamlandı

İlimizde okul ve öğretmen lojmanı yaptırılmak üzere bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 529 milyon lira gönderildi. Buna Özel İdare Müdürlüğünden 100 milyon lira eklenerek 334 birim inşaatın yapılması planlandı. Bayındırlık Müdürlüğü mühendisleri tarafından yapılan hesaplamalarda her birimin 6,3 milyon liraya çıkacağı bildirildi. Bu hesaplara göre 334 birim inşaatın yapılması mümkün olmadığından inşaatın ihale yoluyla yaptırılmasından vazgeçilerek götürü usulüyle gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

6,3 milyon liraya çıkması hesaplanan birim inşaatlar 3 milyon liraya gerçekleşti. Böylece devlet yüzde elli kar sağladı. Yaptığımız incelemelere göre bu yıl ilimizde 190 derslik ve 144 öğretmen lojmanı gerçekleştirilecekti. İl yöneticilerinin işe ciddi olarak sarılması ve devamlı takibi sonunda 334 birim inşaat yerine 379 birim inşaat gerçekleştirildi. İnşaatların yüzde doksan sekizi tamamlandı ve hizmete sokuldu. Sadece İslahiye’de 1, Kilis’te 4, Oğuzeli ilçesinde de 3 birimin inşaatı biraz gecikti. Bu inşaatların da çatısı tamamlanmak üzere. Şehir merkezinde gerçekleştirilmesi sonradan planlanan ve 629 milyon liranın içinde bulunan 40 derslikte önümüzdeki günlerde tamamlanarak hizmete sokulacak. Zira kenar semtlerdeki okullarda sınıf mevcutları yine 70’in altında değil. Be dersliklerin hizmete girmesiyle sınıf mevcutları azalacak, normal öğretim yapılması sağlanacak.

Bu yıl ilk defa yurtta uygulanmaya başlayan götürü usulüyle inşaat yaptırılması devlete büyük yararlar sağladı. Hem tüm inşaatlar üç beş ev gibi kısa sürede tamamlandı, hem de devlet yüzde elli kar etti.

Gaziantep olarak bu alandaki çalışmalarda Türkiye’de ilk sırada bulunuyoruz. Diğer illerin bazılarında okul ve lojman inşaatları hala devam ediyor. Durum Milli Güvenlik Konseyi adına yurt genelinde bir generalin başkanlığında yapılan denetleme kurulu tarafından saptandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *