ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Zonguldak kömürüne yapılan zam tevzi satışlarına yansımadı

Zonguldak kömürüne yapılan zam tevzi satışlarına yansımadı
YAYINLAMA: 07 Şubat 2024 / 16.52
GÜNCELLEME: 07 Şubat 2024 / 16.52

Şırnak ve Silopi kömürleri Kasım’da gelecek, 4 bin ton Zonguldak kömürü daha getiriliyor

Geçen hafta içinde hükümet tarafından Zonguldak kömürüne yapılan zam belediyeler tarafından yapılan tevzi satışlarına yansıtılmadı. Piyasada tonu 26 bin liradan satılan Zonguldak kömürü tevziden 21 bin liraya satılmaya devam ediliyor.

İlgililer tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre ilimizi tahsis edilen kaliteli Zonguldak kömürünün 3 bin tonu getirilerek yurttaşlara dağıtıldı. Bu hafta içinde de 4 bin ton Zonguldak kömürü daha getirilerek eski fiyattan halka dağıtılacak.

Silopi ve Şırnak’tan getirilecek olan kömürden almak için belediyeye başvuranlar kömürlerini alamadılar. Daha önce yapılan açıklamada Ekim ayı içinde getirileceği bildirildiği halde Silopi ve Şırnak ocaklarında çalışmalara başlanmadığından şehrimize kömür getirilemedi. Bilindiği gibi Şırnak ve Silopi kömürleri Zonguldak kömüründen çok daha ucuz. Ocağın Kasım ayında faaliyete geçirileceği ve kömürün önümüzdeki ay içinde getirilerek tevzine başlanacağı bildirildi. Silopi ve Şırnak kömürü alacak olanlar kışın perişan olacak.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *