ANASAYFA arrow right Dünya

ABD'li senatör uyardı: Uçuşa yasak bölge ilanı 3. Dünya Savaşı demek

ABD'li senatör uyardı: Uçuşa yasak bölge ilanı 3. Dünya Savaşı demek
YAYINLAMA: 07 Mart 2022 / 15.00
GÜNCELLEME: 07 Mart 2022 / 15.00
ABD Senatosu’nun en kıdemli Cumhuriyetçi ismi olan Senatör Rubio, uçuş yasağının Rus uçaklarını düşürme kararlılığı anlamına geldiğini, bunun da 3. Dünya Savaşı ilanı olacağını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Senatosundaki önemli Cumhuriyetçi isimlerden Marco Rubio, Ukrayna’da uçuşa yasak bölge ilan etmenin 3. Dünya Savaşı ile sonuçlanabileceğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve çok sayıda Ukraynalı isim, ülke hava sahasının Rusya hava kuvvetlerine kapatılması çağrısı yapıyor.

Askeri bağlamda uçuşa yasak bölge, genellikle saldırılar ya da hava istihbarat faaliyetlerinden korunmak amacıyla yasaklı bölgeye uçakların girişinin engellenmesi anlamına geliyor.

ABD Senatosu İstihbarat Komisyonu’ndaki en kıdemli Cumhuriyetçi isim olan Senatör Rubio, CNN'e yaptığı değerlendirmede, uçuş yasağının “Rusya Federasyonu’na ait uçakları düşürme kararlılığı” anlamına geldiğini söyledi.

Rubio, bunun sonucunun “3. Dünya Savaşı” olacağını belirterek uyardı.

Ancak aynı programda konuşan Demokrat Senatör Joe Manchin, uçuşa yasak bölge ilanının da masada olması gerektiğini söyledi.

1991 yılında Birinci Körfez Savaşı sonrasında ABD ve müttefikleri Irak'ta, Saddam Hüseyin'in etnik ve dini nüfusa yönelik saldırılarını engellemek amacıyla, güneyde Şii nüfusun, kuzeyde Kürt özerk yönetimi bölgesinin semalarında iki uçuşa yasaklı bölge ilan etmişlerdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *