ANASAYFA arrow right Dünya

"Kamala Harris'in eşi klişeleri yıkmaya hazırlanıyor

"Kamala Harris'in eşi klişeleri yıkmaya hazırlanıyor
YAYINLAMA: 15 Kasım 2020 / 19.24
GÜNCELLEME: 15 Kasım 2020 / 19.24
ABD'nin ilk siyah, kadın ve Asyalı başkan yardımcısı olmaya hazırlanan Kamala Harris'in perde arkasında gülümseten bir aşk hikayesi var. Harris'in eşi Doug Emhoff "Hayatımın aşkı" dediği eşinin görevine yardımcı olmak için işini bırakacak.

Amerika basınında yer alan son haberilere göre siyasi evlilikler söz konusu olduğunda ülke yeni bir dönüm noktasına ulaşıldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Başkan Yardımcısı seçilen Kamala Harris'in 56 yaşındaki kocası Doug Emhoff'un Beyaz Saray'daki rolüne odaklanmak için yemin töreninden sonra özel hukuk firmasındaki görevinden ayrılacağı açıklandı. 

Emhoff, first lady'den sonraki ikinci eş konumuna nasıl yaklaşacağı konusunda şimdiye kadar çok az şey söylemişti.

"Bu değişimi yıllardır bekliyoruz"

California Eyalet Üniversitesi-Sacramento'da kadın ve cinsiyete odaklanan bir siyaset bilimi profesörü olan Kim Nalder, "Bu tür bir cinsiyet değişimini onlarca yıldır bekliyoruz," dedi ve ekledi:

"Karısının kariyerini desteklemek için güçlü kariyerinden geri adım atan bir adamın birçok sembolü var."

ABD'de bu tip pozisyonlardaki kişilerin eşleri genellikle temel sorunlar etrafında halkın bilinçlendirilmesi veya hak savunuculuğu kampanyalarına odaklanır.

Şu anki başkan yardımcısının (Mike Pencei) eşi Karen Pence, sanat terapisini destekliyor ve asker ailelerihe odaklanıyor.

Firması büyük işlere bakıyor

Emhoff'un DLA Piper ile bağları kesme kararı aynı zamanda bir Biden yönetiminin potansiyel etik sorunları nasıl önleyeceğine dair erken bir test sonucu.

Emhoff bir lobici olmasa da, firmasının Comcast, Raytheon ve Porto Riko hükümeti dahil müşteriler adına federal hükümetle lobi yapan büyük bir varlığı var.

Ağustos ayında Biden, California'dan ABD'li bir senatör olan Harris'i yol arkadaşı olarak seçtiğinde Emhoff firmasından sık sık izin kullandı. 

Emhoff, Güney Kaliforniya'da yüksek profilli bir eğlence avukatı olarak bir kariyer inşa ederken, seçmenler tarafından en çok Harris'in destekleyici kocası olarak görülüyordu.

Harris partinin adaylığını kabul ettiğinde de, diğer siyasilerin eşlerle kısa sürede arkadaş oldu.

Emhoff, NowThis News adlı dijital site ile Ekim ayında yaptığı röportajda, "Daha fazla kadının ofiste olmasını istiyorum ve partneri kim olursa olsun, onları desteklemek ve başarı için bir fırsat ve ortam sağlamak için daha fazla kişi arıyorum" demişti. 

İlk Yahudi eş olacak

Emhoff, kampanya sırasında siyasi bir aracı olarak rolünü benimsedi. Bir başkanın veya başkan yardımcısının ilk Yahudi eşi olacak  olan eş, Yahudi grupları ve bağışçılarla önde gelen bir irtibat görevlisi oldu. 

Ayrıca eski bir "second lady" (başkan yardımcısı eşi) olan Jill Biden ile yakın bir arkadaşlık kurdu ve ikisi, Iowa ve New Hampshire gibi eyaletlerde sık sık birlikte kampanya yürüttü.

Jill Biden, Joe Biden başkan yardımcısıyken yaptığı gibi, öğretmenlik yapmaya devam etmek istediğini söyledi.

Emhoff, seçim sonuçlarının netleştiği gece 11 milyon takipçisine "Hayatımın aşkıyla tanışın" dediği bir paylaşım yaptı.

Kazandıkları haberin ardından Harris'in Biden'ı aradığı ve sosyal medyada paylaştığı bir videoyu çeken Emhoff'du.

İkili nasıl tanıştı? 

Harris ve Emhoff 2013'te tanıştı ve bir yıl sonra evlendi. Bu, Harris'in ilk evliliği ve Emhoff'un ikinci evliliğiydi. Emhoff'un 20'li yaşlarındaki çocukları Harris'e "Momala" diyor.

Momala "küçük anne" anlamına gelen Yidce bir kelime.

İkili ortak bir arkadaşları aracılığıyla tanıştırıldı ve Harris, 40'lı yaşlarında bekar bir kadın olarak karşılaştığı flörtü "Dokunduğumuz Gerçekler" adlı anılarında ilişkisini açıklamakla ilgili duyduğu tereddütleri hatırlıyor.

Harris, o sırada California'nın başsavcısıydı ve Emhoff, ticari marka anlaşmazlıkları ve fikri mülkiyete odaklanarak eğlence endüstrisindeki müşterileri ele alan Venable LLP'nin Batı Kıyısı şubesinin hukuki işlere bakan genel müdürüydü.

Daha önce, aralarında Merck, Walmart ve Fresno, California'da bulunan bir silah tüccarı da dahil olmak üzere, bugün Demokrat Parti'nin ilerici kanatlarıyla uyumsuz görünen müşterileri temsil ediyordu.

Harris, 2017'de ABD Senatosu'nda görevine başladığında, Emhoff, Washington ve Los Angeles'ta şubeleri olan DLA Piper'a geçti. 

Son zamanlarda, bir prodüksiyon şirketi ve tanınmış bir şarap üreticisi dahil olmak üzere müşterileri temsil etti.

Aynı zamanda bir avukat olan Minnesota Senatörü Amy Klobuchar'ın eşi John Bessler, Harris'in siyasi kariyerine kendi başına zaman ayırdığı için Emhoff'u "modern bir adam" olarak nitelendirdi.

Bessler, "Bu, Kamala'yı ne kadar desteklediğinin bir başka örneği," dedi.

Haklarındaki haberler ve Emhoff'un toplumsal cinsiyet rollerini yıkan anlayışı başkanlık dönemi Emhoff ve Harris ismini en az Biden çifti kadar göz önünde olacağının göstergesi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *