ANASAYFA arrow right Dünya

Rusya: ABD ile karşılıklı saygıya dayalı ilişkiler istiyoruz

Rusya: ABD ile karşılıklı saygıya dayalı ilişkiler istiyoruz
YAYINLAMA: 31 Ocak 2022 / 16.27
GÜNCELLEME: 31 Ocak 2022 / 16.27
"Ukrayna NATO'ya katılmaya hazır değil"

Rusya, ABD ile "karşılıklı saygıya" dayalı ilişkiler istediklerini söylerken bir kez daha "Ukrayna'ya tehdit oluşturmadıklarını" ifade etti.

Moskova ve Washington arasındaki ilişkiler, Batı ülkelerinin Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmek için sınır bölgesine asker yığınağı yaptığı iddialarıyla Soğuk Savaş sonrası dönemin en kötü seviyesine geriledi. 

Rus televizyonuna konuşan Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Biz dünyadaki tüm ülkelerle olduğu gibi ABD ile de iyi, adil ve karşılıklı saygıya dayalı ilişkiler istiyoruz" dedi.

Lavrov, "Ancak sürekli güvenliğimizin tehlike altında olduğu bir pozisyonda kalmak istemiyoruz" ifadelerini kullandı. 

"NATO'nun savunma hattının doğuya doğru ilerlemeye devam ettiğini" ifade eden Lavrov, "Ukrayna'nın NATO'ya katılmaya hazır olmadığını" söyledi.

Moskova, Ukrayna'nın NATO'ya alınmaması konusundaki taleplerinin geçen hafta ABD ve NATO tarafından yazılı olarak reddedildiğini açıklamıştı.

Kiev, Kırım'ın Rusya tarafından ilhak edildiği 2014 yılından bu yana ülkenin Rusya sınırındaki iki bölgede ayrılıkçılarla savaşıyor. Savaş boyunca 13 bin kişi hayatını kaybetti.

Kiev, Rusya'nın ayrılıkçılara askeri destek sağladığını ifade ederken Moskova bu iddiaları reddediyor.

Öte yandan Kiev ve Batı ülkeleri, Rusya'nın sınırda yaklaşık 100 bin asker topladığını ve Ukrayna'yı işgale hazırlandığını iddia ediyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *