ANASAYFA arrow right Ekonomi

Gaziantep ve Türkiye için çok önemli milatlar olacak

Gaziantep ve Türkiye için çok önemli milatlar olacak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.01
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.01
Türkiye ve Gaziantep için 2014 yılının önemli milatlarla dolu olduğuna dikkat çeken CHP’li Burhan Cahit Bingöl, yayımladığı yeni yıl mesajında çağdaş ve modern bir Türkiye dilerken, sorunların çözümü için CHP’lilere çağrı yaparak “2014 yılında yapılacak iki önemli seçim Gaziantep ve Türkiye için çok önemli milatlar olacaktır. Birlik ve beraberlik zamanı, çalışma zamanı” dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı sırasında 1 yıldır yürüttüğü çalışmalarla Gaziantep ve Türkiye gündeminde önemli yer alan CHP’li Burhan Cahit Bingöl, yayımladığı yeni yıl mesajında önemli konulara dikkat çekerek vatandaşları uyardı.
2014 yılının Türkiye ve Gaziantep için milat olacağını ifade eden Burhan Cahit Bingöl, 30 Mart yerel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin değişim ve yenilikler için büyük önem taşıdığını belirtti.
Bingöl, “2013 yılı büyük sorunlar ve beraberinde gelen sıkıntılarla sancılı geçmiştir. Gaziantep’in emsali dünya kentleri arasındaki yeri hiçte söylendiği gibi ileri değil, aksine modern ve çağdaşlıktan uzak, yanlış kent planlamaları ve imar uygulamaları ile keşmekeşin yayınladığı bir kent haline gelmiştir. Sadece kentsellikle ilgili değil birçok konuda büyük sorunlar yaşayan ve sorun yumağı haline dönüşen Gaziantep’in ve Türkiye’nin 2014 yılında yeni bir sayfa açabilmesi yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle mümkün olabilecektir. Tarihimiz için önemli iki milat olarak nitelendirdiğimiz bu seçimlerden zaferle çıkabilmenin tek yolu vatandaşlarımızın el ele vererek hedeflere birlikte yürümesiyle mümkün olacaktır.Gaziantep ve Türkiye için 2014 yılının değişim yılı olmasını diliyor, Gazianteplilerin yeni yılını kutluyorum” diye konuştu.
Geçtiğimiz günlerde CHP’den Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayının açıklanmasının ardından, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Akif Ekici’yi destekleyici açıklamasıyla takdir toplayan Burhan Cahit Bingöl, 2014 yılının CHP için iktidara yürüyüş yılı olduğunu kaydederek, “Gerek Türkiye genelinde gerekse Gaziantep’te bütün partililerimizin el ele vererek halkın arasına inmesi ve Türkiye için önemli milat olan yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemini doğru anlatması gerekiyor. İl teşkilatımızın, ilçe teşkilatlarımızın, kadın kolları ve gençlik kollarımıza büyük görevler düşmektedir.Bizler tıpkı bir aday gibi seçim çalışmalarındaki aktif rolümüzü sürdürecek ve CHP’nin iktidara yürüyüşü olarak nitelendirdiğimiz 2014 yılında adaylarımıza gerekli her türlü desteği vereceğiz. Bu seçim adaylarımızın seçimi değil, bu seçim CHP’nin iktidara yürüyüş seçimidir” ifadelerini kullandı.İHA










İhracatta rekorlar kıran Gaziantep, 2013 yılını yüzde 10,2 artışla toplam 6 milyar 473 milyon dolarlık ihracatla kapattı.

Gaziantep’in ihracatı geçen yıla
göre yüzde 10,2 oranında arttı

Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ihracat rakamlarını değerlendirdi.Gaziantep’ten 2013 yılında toplam 6 milyar 472 milyon 870 bin dolarlık ihracat yapıldığını bildiren Konukoğlu, ‘’Gaziantep ihracatı geçen yıla göre yüzde 10,2 oranında arttı. Böylelikle Gaziantep, ilk 10 il arasında ihracatını en fazla artıran dördüncü il olmayı başardı’’ dedi.
Konukoğlu, Aralık ayı ihracat rakamına ilişkin şunları kaydetti:‘’2013 yılının Aralık ayında yapılan ihracat ise geçen yılın Aralık ayına göre yüzde 13,9 oranında artarak 583 milyon 796 bin dolar olarak gerçekleşti. 2012 yılı Aralıkayında Gaziantep’ten 512 milyon 442 bin dolar ihracat yapılmıştı. 2013 yılında Türkiye’de en fazla ihracat yapan iller sıralamasında Gaziantep, 6. sıradaki yerini korudu.’’
Geçen yıl Gaziantep’ten yapılan ihracatı ülkelere göre değerlendiren Adil Konukoğlu, ilk sırada Irak, Suudi Arabistan, Libya, Suriye, ABD, İngiltere, Almanya, İtalya, Rusya ve Belçika’nın yer aldığını anımsattı. Konukoğlu, Suriye’nin yüzde 411 artışla ihracatın en fazla yükseldiği ülke olduğunu, en fazla kaybın ise yüzde 24 ile Mısır’da yaşandığını bildirdi.
Gaziantep’in ortaya koyduğu kendine özgü sanayileşme modeliyle Türkiye’de örnek ve öncü bir şehir olmayı başardığını vurgulayan Konukoğlu, yatırım, üretim, ihracat ve istihdam rakamlarıyla yükselen bir ivme gösterdiğini söyledi.
Küresel piyasalarda yaşanan olumsuzluklara rağmen 2013 yılında ihracatta rekorlar kırdıkları bir dönemi geride bıraktıklarını ifade eden Konukoğlu, kentin1996 yılında 224 milyon dolar seviyesinde olan ihracatını 2013 sonunda 6 milyar 472 milyon 870 bin dolara çıkardığına dikkati çekti.
Konukoğlu, açıklamasına şöyle devam etti: ‘2013 yılında tüm dünya ekonomisindeki zorluklara rağmen üretmek ve ürettiğini satabilmek kolay bir iş değildi. Bunu başararak büyük bir cesaret örneği sergiledik.Gaziantepli işadamlarımız, üretmeye devam etti ve dünyayı köşe bucak dolaşarak ihracat pazarlarına yenilerini eklemeyi, ihracatını artırmayı başardılar.Başarı hikayesi yazan ihracatçılarımızı ve bunda emeği geçen bütün çalışanlarını kutluyorum.2014’ün daha iyi bir yıl olmasını ümit ediyoruz. Önümüzdeki dönemde Gaziantep’in rekabetçi gücünü tasarım ve markalaşma ile daha da artıracağına, Türkiye’nin en önemli üretim ve ihracat üslerinden birisi olmaya devam edeceğine inanıyorum.’’
Türkiye’nin yüksek oranlı ve sürdürülebilir büyüme gerçekleştirmesi gerektiğine işaret eden Adil Konukoğlu, ihracatın büyümeye pozitif katkısını artırmak ve 2023 hedeflerine ulaşabilmek için Gaziantep olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini kaydetti.Sabah




Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *