ANASAYFA arrow right Ekonomi

Halkın cebindeki enflasyon yüzde 50’den aşağı değil

Halkın cebindeki enflasyon yüzde 50’den aşağı değil
YAYINLAMA: 26 Ekim 2021 / 21.13
GÜNCELLEME: 26 Ekim 2021 / 21.13
Enflasyon altında ezilen emeklilerin zor şartlar altında geçimini sağladığını, bir an önce ma-aşlara seyyanen zam yapılmasını isteyen Gaziantep Emekli Postacılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Kılınç, “Emeklinin cebi boş, cüzdanı delik” dedi.

Ülke genelinde ki 12 milyon emeklinin enflasyon altında ezildiğini kaydeden Kılınç, “Gıdadan sağlığa, giyimden elektriğe, doğalgazdan elektriğe kadar A’dan Z’ye birçok ürüne yüzde 100’ün üzerinde zam geldi. Yaşanan zam furyası tüm vatandaşı etkilediği gibi biz emeklileri olumsuz etkilemiş durumda. 200 liramız 20 lira, 100 liramız ise 10 lira oldu. Bu gidişle daha zor günler bizleri bekliyor” şeklinde konuştu.

Ülkenin kalkınmasında önemli bir rolü ve önemi bulunan emeklilerin açlık, sefalet ve yoksulluk altında yaşamını sürdürdüğünü vurgulayan Kılınç, “Emeklilerimizin aldığı maaş ile geçimini sağlamamakta hatta binlerce emeklimiz aldığı maaş ile geçinemediğinden ikinci bir işte çalışmak zorunda ama o da çalışacak bir iş bulabilirse tabii. Türkiye İstatistik Kurumu enflasyonu yüzde 15-20 arasında açıklıyor, ancak gerçek TÜİK’in açıkladığı gibi değil. Halkın cebindeki enflasyon yüzde 50’den aşağı değil” ifadelerine yer verdi.
Emekli ve vatandaş elini cebine atmaya korkar oldu

Başkan Kılınç, “Emekli ve vatandaş elini cebine atmaya korkar oldu. Asıl enflasyon vatandaşın cebindeki enflasyondur. Çarşı-Pazar yangın yeri ürünlere el vurulacağı yok. Geçmiş dönemde kilo kilo alınan sebze ve meyveleri vatandaş artık tane tane almaya başladı. Kilo kilo et alan vatandaş gram gram almaya başladı. Kış ayı geldi çattı, kömürün tonu 3 bin liraya yaklaşmış. Zaten aldığı maaş ile geçinmekte zorlanan emeklimiz kömürü nasıl alacak?” sorusunu sordu.

Emeklilerimize seyyanen zam yapılması kaçınılmaz oldu

“Emeklinin cebi boş, cüzdanı delik. Çünkü maaşı aldığı gün yine evine borçlu dönüyor” diyen Gaziantep Emekli Postacılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Kılınç, konuşmasını şöyle tamamladı: “Aldığı maaşla bakkal, manav, kasap, elektrik, su, yakıt gibi giderlere harcadıktan sonra elini cebine atıyor, bakıyor ki cep de para falan kalmamış. Neden cep delik. Cep delik olunca ne kadar maaş alırsan al yetmiyor, boş. Dolayısıyla bir an önce emeklilerimize seyyanen zam yapılması kaçınılmaz oldu. Ülkemizde 12 milyon emekli bulunuyor, ama bu rakamı ailesi ile birlikte hesaplarsak 24 milyona tekâmül ediyor. Yani 24 milyon insan geçinemiyor, açlığa ve sefalete mahkûm edilmiş durumda. Sonuç olarak vakit kaybedilmeksizin emeklilerimize seyyanen zam yapılmalı, rahat bir şekilde yaşamaları sağlanmalı. Çünkü bir kez daha altını kalın harflerle çizmek gerekirse verilen bu yaşamı hiçbir emeklimiz kabul etmiyor.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *