ANASAYFA arrow right Ekonomi

Sanayide üretimin daha da artması lazım

Sanayide üretimin daha da artması lazım
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.56
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.56
Konukoğlu, Türkiye’nin sürdürülebilir büyümeyi sağlaması için en az yüzde 6 büyümesi gerektiğini belirtti.
Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Türkiye’nin sürdürülebilir büyümeyi sağlaması için en az yüzde 6 büyümesi gerektiğini belirterek, ‘’Bundan dolayı sanayide üretimin önümüzdeki dönem mutlaka daha da artması gerekir’’ dedi.
Cnbc-e televizyonunda İnce Özkasnak’ın sunduğu ‘’Piyasa Ekranı’’ programına telefon bağlantısıyla katılan Konukoğlu, sanayi üretim endeksini değerlendirdi.
Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,4 geldiğini hatırlatan Konukoğlu, artış trendine giren sanayi üretiminin piyasa beklentilerine paralel çıktığını belirtti.
Türkiye’nin daha çok büyümesi için katma değeri yüksek ürünlerin üretimine ağırlık verilmesinin önemine vurgu yapan Konukoğlu, ‘’Türkiye’nin büyümesi sanayi ile olacak. Bunun başka alternatifi yok. Üretimden yana olan insanların hepsi çalışmaya ve üretmeye devam ediyor’’ dedi.
Sanayi üretim endeksinin, büyüme rakamlarına etkisini değerlendirirken Konukoğlu, şunları kaydetti:
‘’Mutlaka şu andaki beklentileri biraz karşılamış olsa bile, bizim beklentilerimiz daha büyük. Türkiye’de eğer sürdürülebilir bir büyümeyi sağlayacaksak, en az yüzde 6 büyümeliyiz. Yüzde 6’nın altında kaldığımız takdirde, 2023 yılı hedeflerine ulaşmada sıkıntı yaşarız. Bundan dolayı mutlaka sanayide üretimin önümüzdeki dönem daha da artması gerekir.’’
GSO Başkanı Konukoğlu, Gaziantep olarak herhangi bir şekilde büyümelerini revize edecek bir olumsuzluk görmediklerini sözlerine ekledi.Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *