ANASAYFA arrow right Ekonomi

Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde Ramazan kolisinin fiyatı 449 lira

Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde Ramazan kolisinin fiyatı 449 lira
YAYINLAMA: 27 Şubat 2024 / 13.01
GÜNCELLEME: 27 Şubat 2024 / 13.01

CHP'li Ömer Fethi Gürer, Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde satılan ramazan kolisi fiyatının 449 lira olduğunu belirtti. Fiyatların son derece yüksek olduğunu belirten Gürer, "İçinde et, süt, peynir, zeytin; et ve sütten mamul ürünler de yok" dedi.

Gürer, şöyle devam etti: "Ramazan kolisinin yanına dahi yaklaşmak sorunlu hale geldi. İçinde et, süt, peynir, zeytin; et ve sütten mamul ürünler de yok. Pişirme giderini düşünün, bunun yanı sıra soğan, sebze bunun yanına katkı olarak değerlendirdiğiniz zaman ramazan kolisi dahi artık vatandaşın erişimi için sorunlu hale geldi."

Gürer, kolinin içindekileri inceleyerek şunları söyledi:

"2 adet çorba, 2 adet 500 gramlık makarna, yarım kilo tuz, yarım kilo çay, 1 kilo kırmızı mercimek, 1 kilo pilavlık pirinç, 1 kilo nohut, 1 kilo şeker, 1 kilo pilavlık bulgur, 830 gram salça, 1 kilo un ve 1 litre yağ bulunuyor. Bunları bir aile Ramazan boyunca değil, birkaç gün içinde tüketir. Artan fiyatlar Ramazan kolilerine de yansıdı. Tarım Kredi Kooperatifinde dahi 449 lira 90 kuruştan satılıyor. Enflasyon durmuyor, gıdada fiyatlar artıyor, yanlış tarım politikaları rafa da yansıyor. Üretici ürettiği üründen para kazanamazken tüketici pahalı ürün alıyor. Ramazan pidesinin 250 gramı 15 lira olarak açıklandı, yani kilosu 60 liraya çıktı. Pideyi, bu ürünleri pişirmek için alınacak malzemeleri de katarsanız artık mutfaktaki yangının büyüklüğünü daha net görmüş olursunuz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *