ANASAYFA arrow right Güncel

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den CHP'ye sert eleştiri

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den CHP'ye sert eleştiri
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.52
“Onların adalet anlayışı bu kadar” Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Gaziantep’in Nizip ilçesinde partisinin 6'ncı Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada CHP'yi eleştirerek, “Allah korusun bir gün Türkiye'nin yönetimini bunlara teslim
“Onların adalet anlayışı bu kadar”
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Gaziantep’in Nizip ilçesinde partisinin 6'ncı Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada CHP'yi eleştirerek, “Allah korusun bir gün Türkiye'nin yönetimini bunlara teslim etsek, toptancısı kabzımalı, sebzecisini hepsini alır, ‘adalet’ diye içeriye tıkarlar. Onların adalet anlayışı bu kadar” dedi.
Eski belediye sarayında yapılan kongreye Bakan Gül'ün yanı sıra AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Şamil Tayyar, Canan Candemir Çelik, Abdülkadir Yüksel ve Ahmet Uzer ile partililer katıldı. Adalet Bakanı Gül, yaptığı konuşmasında ana muhalefet partisi CHP'ye sert eleştirilerde bulundu. CHP'nin adalet anlayışını eleştiren Gül, “Ana muhalefetin son zamanlara Türkiye'nin ortak değerlerine karşı ne kadar yabancı olduğunu, ne kadar farklı baktığını hepimiz görüyoruz. Bir defa Türkiye'nin meseleleri ile ilgili söz söyleyecekseniz önce ayık kafada olacaksınız. Bakın birisi çıkıyor, eline FETÖ mensupları ilgili bir şey tutuşturuyor, çıkıp onu açıklıyor. Adil Öksüz, ‘Şu kadar seyahat etti, yanında da bir kadın vardı ama tutuklamadılar, yakalamadılar’ diyor. Sonra anlaşılıyor ki o kişi bir yerde toptancılık yapan bir vatandaşmış. Yani Allah korusun bir gün Türkiye'nin yönetimini bunlara teslim etsek, toptancısı, kabzımalı, sebzecisi hepsini alır ‘adalet’ diye içeriye tıkarlar. Onların adalet anlayışı bu kadar. Bir tanesi sufle yapıyor eline kağıt tutuşturuyorlar, çıkıp onu söylüyor. Bunların bu ülkeye hiçbir hayrı yok. Bugün FETÖ'cüler yargılanırken, adil, tarafsız mahkemeler önünde çıkıp yürüyorsun. Dün yargı siyasallaştığında vesayetçi anlayış içinde, ideolojik kararlar verdiğinde ve FETÖ'cülerin yapmış olduğu yargı içinde operasyonlar olurken neden çıkıp yürümediniz? Şimdi FETÖ'cüler hesap verirken seni yürüten motivasyon nedir? Kime hizmet ediyorsun? Bunlar gerçekten milletimizin, sorduğu haklı sorulardır” dedi.

SİHA'larla yapılan terör operasyonu
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun SİHA'lar ile yapılan terör operasyonunda ölenlerin sivil halk olduğu yönündeki sözlerine de tepki gösteren Bakan Gül, “Bir diğer milletvekili de çıkıyor Türkiye'nin birliği, bekası için terör örgütü ile mücadele eden asker, polis, hükümetimize iftira atıyor. ‘Bunlar sivilleri vuruyordu’ diyor. Senin sivillerden anladığın teröristler midir? Türkiye terörle mücadele ederken, terörle mücadeleyi baltalayacak bu gibi sözlerin kabulü asla mümkün değildir. Bunu bir CHP'li milletvekili söylüyor. Önce ben şunu söylüyorum CHP'nin tabanına, Atatürk'ün kurduğu CHP, bu CHP midir? Atatürk'ün kurduğu CHP'li bir milletvekili Türkiye'nin bağımsızlığı için, bekası için askerin yapmış olduğu, Mehmetçiğin yapmış olduğu bir mücadelede, teröristleri öldürürken yapmış olduğu bir mücadelede, ‘Siviller öldürülüyor’ diyen bir CHP milletvekili, Atatürk'ün kurduğu bir partinin vekili bu lafları söyleyebilir mi? Bakıyoruz CHP genel başkanından bir söz çıktı mı? Bir söz çıkmadı. Disipline mi verildi? Hiçbir şey söylenmedi. CHP genel başkanının bu sessizliği kendi milletvekilinin, Mehmetçiğimize yapmış olduğu iftirayı kabul anlamına mı geliyor?” diye konuştu. Konuşmaların ardından kongre yapıldı. Tek listeyle gidilen seçimde mevcut İlçe Başkanı Mehmet Fatih Uzunaslan yeniden başkan seçildi. Bakan Gül, daha sonra partisinin Karkamış ilçe kongresine katılmak için Nizip'ten ayrıldı.
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, partisinin Karkamış kongresinde yaptığı konuşmada da örgütlerine kokteyl benzetmesi yaparak, "Türkiye elbette DEAŞ, PKK, FETÖ gibi birçok terör örgütüyle mücadele etmektedir. Bu terör örgütlerinin aslında kokteyl bir terör örgütü olduğunu da hepimiz çok görüyoruz" dedi.
Partisinin ilçe kongreleri nedeniyle memleketi Gaziantep'e gelen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Nizip kongresinin ardından Karkamış'taki 6. Olağan İlçe Kongresi'ne katıldı. Bakan Gül, burada yaptığı konuşmada, "Türkiye elbette DEAŞ, PKK, FETÖ gibi birçok terör örgütüyle mücadele etmektedir. Bu terör örgütlerinin aslında kokteyl bir terör örgütü olduğunu da hepimiz çok görüyoruz. Türkiye’de bir eylem yapılacaksa, Türk milleti bir sıkıntıya maruz bırakılmak istendiğinde ‘şu örgüt yapsın, bu örgüt yapsın’ gibi kokteyl yapılarak, bir şekilde kökü dışarıda olan bu maşa örgütlerle Türkiye karıştırılmak isteniyor" dedi.

"Türkiye teröre diz çökmeyecek"
Ülke sınırları içerisinde ve dışarısında başarılı bir şekilde terör operasyonlarının yürütüldüğünü hatırlatan Bakan Gül, "Fırat Kalkanı operasyonu olsun, Doğu ve Güneydoğu’daki terörle mücadele kararlılığı olsun, FETÖ ile ilgili hem idari hem güvenlik hem de yargısal mücadele ile devam ediyor. Türkiye hiçbir terör örgütüne diz çökmeyecektir, hiçbir terör örgütüne asla teslim olmayacaktır. Rehavete kapılmadan kararlı bir şekilde ezanımızı, bayrağımızı, 80 milyonun güvenliğini sonuna kadar temin edeceğiz, sağlayacağız. Terörle mücadeleyi asla bir an bile gevşeklik göstermeden Türkiye’de vatandaşlarımızı tehdit eden bir terör unsuru kalmayıncaya kadar sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.
Gül, terörle mücadelenin vatandaş ve terörist ayrımının yapılarak yürütüldüğüne dikkat çekerek, "Bu mücadelemizi yaparken asla sivillere, vatandaşlarımıza zarar verilmemesi yönünde güvenlik güçlerimizin ve hükümetimizin çok ciddi ve titiz çalışmalarını da herkes çok iyi görmektedir. En fazla da bölge halkımız bunu yaşamaktadır. Teröristle vatandaş ayrımını yaparak, asla vatandaşa zarar vermeden terörle mücadelemiz kararlı bir şekilde devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

"Fırat Kalkanı, Türkiye'nin gücünü gösterdi"
Türk Silahlı Kuvetleri'nin Özgür Suriye Ordusu ile birlikte DEAŞ terör örgütüne karşı Suriye'de yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı'na da değinen Gül, bu operasyonun Türkiye'nin gücünü tüm dünyaya gösterdiğini kaydetti. Gül, "Geçtiğimiz yıl Karkamış halkı büyük bir sıkıntı yaşadı. Karkamış halkının huzursuzluğu hepimizin yüreğindeydi. Bizleri de huzursuz ediyordu. Yanı başındaki bir DEAŞ terör örgütü, Karkamış halkını rahatsız ediyordu, tahrik ediyordu. Bu rahatsızlık hepimizi tedirginliğe sürüklüyordu. Çok önemli bir kararla Fırat Kalkanı Harekatı başladı. Bu operasyonun birinci yılını geçtiğimiz günleri geride bıraktık. Bu operasyon ile Karkamış, sınır hattındaki terör unsurları ötelenmiş oldu. Karkamış ve Gaziantepimiz huzura kavuştu çok şükür. Fırat Kalkanı Harekatı sınırımızın güvenliğini sağlamak adına, vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak adına yapılan bir operasyondu. Hamdolsun, Türkiye’nin nasıl büyük bir ülke olduğunu dosta düşmana, bütün dünyaya bu operasyon göstermiştir" dedi.

"Suriye'de yaşananlardan en çok Türkiye etkilendi"
Türkiye'nin Suriye ile 911 kilometre sınırı olduğunu hatırlatan Gül, Suriye'de yaşanılanlardan en çok Türkiye'nin etkilendiğini belirtti. Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bölgede yaşanan bir gelişmede en fazla etkilenen ülke Türkiye, en fazla etkilenen şehir Gaziantep, Gaziantep’te de en fazla etkilenen yer Karkamış diyebiliriz. Yanı başımızda yaşanan bu hadiseler haliyle bizleri etkiliyor. Ama hamdolsun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti hükumetleri ile Türkiye bu tehditleri bertaraf edebilecek güçtedir. İnşallah bu sorun ve sıkıntılar, ülkemizi ve vatandaşlarımızı sıkıntıya uğratmadan bertaraf edilecektir."

"AK Parti seçime hazır"
Gül, AK Parti’nin tüm teşkilatları ile 2019 seçimine hazır olduğunu belirterek, "Bu kongrelerde bizim için teşkilatlarımızın yenilenmesi, geniş bir yelpazede şehri kucaklayacak şekilde kadromuzu yenilemek, güçlendirmek ve enerjisini arttırmak için fırsattır. Karkamış’ta da böyle bir sonucu yaşayacağız” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Gül ilçeden ayrılırken, kongre ise yapılan seçimle devam etti. Mevcut başkan Ahmet Özarslan'ın tek aday olduğu kongrede oylama devam ediyor.İHA

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *