ANASAYFA arrow right Güncel

Altın fiyatlarında büyük yükseliş bekleniyor

Altın fiyatlarında büyük yükseliş bekleniyor
YAYINLAMA: 14 Mart 2024 / 12.25
GÜNCELLEME: 14 Mart 2024 / 12.25

ABD merkezli yatırım bankası JPMorgan'ın Küresel Emtia Araştırma Başkanı Natasha Kaneva, ons altında fiyatın bu yıl 2 bin 500 dolara ulaşmasını bekliyor. Altının ons fiyatı bu sabaha 2 bin 168 dolardan başladı.

Altın fiyatlarında küresel düzeydeki yükseliş sürüyor. Kuyumcularda bu sabah 2 bin 430 liradan, çeyrek altın 4 bin 75 liradan, tam altın 16 bin 374 liradan güne başladı. Küresel piyasalarda altının ons fiyatı ise 2 bin 168 dolar.

ABD merkezli yatırım bankası JPMorgan analistlerine göre, altın fiyatlarındaki yükselme devam edecek.

Altın, JPMorgan Chase & Co. Küresel Emtia Araştırma Başkanı Natasha Kaneva'ya göre, fiyatının bu yıl ons başına 2 bin 500 dolara ulaşma potansiyeli var.

Natasha Kaneva, Bloomberg'e yaptığı açıklamada, külçenin cuma günü tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2 bin 195 dolara ulaşmasının ardından "2 bin 500 doların bir olasılık olduğuna inanıyoruz. Çünkü piyasa aşırı heyecanlanma eğiliminde” dedi.

Kaneva, bu fiyat hedefine ulaşmak için "Enflasyonda ve iş sayılarında ılımlılığın devam ettiğine ve ABD Merkez Bankası'nın gerçekten kesinti yaptığına dair teyitlere ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *