ANASAYFA arrow right Güncel

Antep, gastronomi alanında dikkatleri üzerine çekti

Antep, gastronomi alanında dikkatleri üzerine çekti
YAYINLAMA: 18 Nisan 2024 / 20.04
GÜNCELLEME: 18 Nisan 2024 / 20.04

Pahalılığın ele alındığı toplantıda yeme-içme sektöründeki sorunlar, sıkıntılar, şikayetler ve çözüm önerileri ele alınırken, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret İl Müdürlüğü, İl tarım ve Orman Müdürlüğü, İş-KUR İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Geliştirme Vakfı ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi’de sektör ile ilgili sunum yaptı.

Şehrin gelişimi açısından çok önemli bir fırsat

Gaziantep’in UNESCO tarafından Yaratıcı Şehirler Ağına dahil edilmesiyle bölgemiz, Gastronomi turizmi alanında tüm dikkatleri üzerine çektiğini söyleyen Gaziantep Vali Yardımcısı Hüseyin Kaptan, “Her yıl yüzbinlerce ziyaretçi gerek tatil dönemlerinde gerekse kısa hafta sonu tatillerinde şehrimize uğrayıp ilimizin özel lezzetlerini tatmaktadırlar. Bu durum iyi değerlendirildiği sürece bu şehrin gelişimi açısından çok önemli bir fırsat” dedi.

Gaziantep, her zaman üretim, ticaret ve kültür merkezi oldu

Kaptan, “Gaziantep tarihin her döneminde üretim, ticaret ve kültür merkezi olma özelliğinin yanı sıra güneşten, topraktan ve tarihten gelen lezzetleriyle ve tüm dünya mutfakları arasında ayrıcalıklı bir yere sahip oldu. Bu toprakların zengin bir mirası olan yemek ve beslenme kültürü yine bu topraklarda yaşayan insanların yaşam şekliyle yakından ilişkili. Yöre insanı Mezopotamya’nın tahıllarını Akdeniz Bölgesi’nin meyve ve sebzelerini, Uzak Doğu’nun baharatlarını ve yörede yetişen kendine has ürünleri ile bir araya getirerek dünyada şehir adı ile anılan Gaziantep mutfağını ortaya çıkardı” şeklinde konuştu.

Tarihsel ve coğrafi konumuyla ülkemizin en önemli yerleşim yerlerinden biri olan Gaziantep’in, yerel mutfağı oluşturan yemek çeşitliliği ve ulusal mutfağımızı zenginleştiren bir kültürel yapıyı da ortaya koyduğunu sözlerine ekleyen Kaptan, “Gaziantep mutfağı bu çeşitliliğin yanı sıra yeme-içme gelenekleri yönünden incelemeye değer özellikler taşır. Bu özellikleriyle Gaziantep 2015 yılında UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na Türkiye’den Gastronomi alanına dahil olan ilk şehir olma özelliğini taşıyor” hatırlatmasını yaptı.

Toplantıya Gaziantep Vali Yardımcısı Hüseyin Kaptan’ın yanı sıra Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Acıoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Meclis Üyesi Mehmet Akıncıoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, Ticaret İl Müdürü İsmail İncesoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Selçuk Korkmaz, Kebapçılar, Pastacılar Tatlıcılar, Baklavacılar ve Kafeciler Odası Başkanı Abdülkadir Katmerci, Gaziantep Ciğer Kebapçıları Odası Başkanı Mehmet Gül, Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce ve esnaflar katıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *