İş Sağlığı ve Güvenliği Meclisi Eylül ayı iş cinayetleri raporuna göre açlığın, sefaletin, yoksulluğun ve gelir dağılımındaki adaletsizliğin her geçen gün arttığı Antep, iş cinayetlerinde 5’inci sırada yer aldı.
Eylül’de 152 işçi hayatını kaybetti
İş Sağlığı ve Güvenliği Meclisi Eylül ayı iş cinayetleri raporunu kamuoyuyla paylaştı. Eylül ayında 152 işçi iş cinayetlerine kurban gitti. Ocak ayında 161, Şubat’ta 149, Mart’ta 124, Nisan’da 165, Mayıs’ta 142, Haziran’da 138, Temmuz’da 148, Ağustos’ta 192 işçi, iş kazası sonucu hayatını kaybetmişti.
Eylül ayında iş cinayetlerinin işkollarına dağılımına bakıldığında, 42 ölüm ile inşaat ve yol işkolu ilk sırada yer aldı. Sonrasında ise 33 işçi ile tarım ve orman işkolu, 23 işçi ile taşımacılık işkolu, 8 işçi ile ticaret, büro, eğitim ve sinema işkolu, 7 işçi ile madencilik işkolu, 6’şar işçi ile konaklama, eğlence, belediye ve genel işler işkolu geliyor.
İşçiler en fazla trafik ve servis kazasında öldü
İş cinayetlerinin nedenleri incelendiğinde ise 35 işçi trafik ve servis kazası nedeniyle hayatını kaybederken, 30 işçi ezik ve göçük, 26 işçi yüksekten düşme, 15 işçi kalp krizi ve beyin kanaması, 12 işçi şiddet, 7 işçi elektrik çarpması, 4’er işçi ise zehirlenme, boğulma, intihar patlama ve yanma nedeniyle hayata gözlerini yumdu.
Eylül ayındaki iş cinayetlerinde İstanbul 11işçi ölümleri ile birinci sırada yer aldı. İstanbul’u, 9 işçi ile Adana, 8 işçi ile Ankara, 7 işçi ile Antalya, 6 işçi ile Gaziantep, 6 işçi ile Konya, 5 işçi ile Bursa, 5 işçi ile İzmir, 5 işçi ile Manisa, 5 işçi ile Samsun ve son sırada ise yine 5 işçi ile Tekirdağ geliyor.