ANASAYFA arrow right Güncel

Antep iş cinayetlerinde 7’inci sırada

Antep iş cinayetlerinde 7’inci sırada
YAYINLAMA: 13 Mart 2024 / 18.24
GÜNCELLEME: 13 Mart 2024 / 18.24

İş Sağlığı ve Güvenliği Meclisi, Şubat ayında iş kazası sonucunda hayatını kaybedenlerin rakamlarını açıkladı. Şubat ayında 144 işçi iş kazası sonucunda yaşamını yitirdi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Meclisi, Şubat ayında iş kazası sonucunda hayatını kaybedenlerin rakamlarını kamuoyuyla paylaştı. Türkiye genelinde 144 işçinin iş kazası sonucunda hayatını kaybederken, Antep’te ise bu rakam 5 olarak kayıtlara geçti. Antep, bu rakam ile ülke genelinde işçi ölümleri sıralamasında ilk 10 içerisinde yer aldı.

Antep’te, şubat ayında 5 işçi iş kazasında hayatını kaybetti

İşçi ölümleri sıralamasında İstanbul, 26 ölüm ile ilk sırada yer aldı. İstanbul’u, 12 ölüm ile İzmir, 10 ölüm ile Bursa 9 ölüm ile Erzincan, 6’şar ölüm ile Antalya ve Konya, 5 ölüm ile Gaziantep, 3’er ölüm ile Balıkesir, Kayseri, Malatya, Sakarya, Şanlıurfa, Zonguldak ve Abhazya, 2’şer ölüm ile Adana, Aksaray, Ankara, Aydın, Çanakkale, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Kocaeli, Manisa, Muğla, Muş ve Tekirdağ takip ediyor.

Şubat ayında iş cinayetlerin işkolları dağılımına bakıldığında inşaat, yol işkolunda 39 işçi, taşımacılık işkolunda 17 işçi, madencilik işkolunda 13 işçi,  tarım, orman işkolunda 12 emekçi, metal işkolunda 11 işçi, belediye, genel işler işkolunda 8 işçi, gemi, tersane, deniz, liman işkolunda 7 işçi, konaklama, eğlence işkolunda 6 işçi, tekstil, deri işkolunda 4 işçi, ağaç, kağıt işkolunda 4 işçi, ticaret, büro, eğitim, sinema işkolunda 4 işçi, çimento, toprak, cam işkolunda 3 işçi, sağlık, sosyal hizmetler işkolunda 3 işçi, gıda, şeker işkolunda 2 işçi, petro-kimya, lastik işkolunda 2 işçi, yaşama gözlerini yumdu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *