ANASAYFA arrow right Güncel

Boğazımıza kadar borca battık

Boğazımıza kadar borca battık
YAYINLAMA: 25 Mayıs 2023 / 21.22
GÜNCELLEME: 25 Mayıs 2023 / 21.23
Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, 487 özel halk otobüsünün yarısının satılık olduğunu açıkladı

Dolmuş esnafının dayanacak gücünün kalmadığının altını bir kez daha kalın harflerle çizen Çolak, “Boğazımıza kadar borca battık” sözleri sektörün son durumunu özetledi.

Esnaf, petrolcüye, tamirciye, parçacıya ve her yere borçlu

Tam binişlerin 12 liraya çıkarılması diğer binişlerinde bu minvalde düzenlenmesi çağrısında bulunan Çolak, her hafta zam dilekçesi verdiklerini hatırlattı. Esnafın cebinde mazot alacak parasının olmadığını söyleyen Çolak, “Seçimin ertesi günü belediyenin kapısına dayanacağız. Eğer zam vermeyeceklerse esnafı ikna etmeleri gerekiyor. Son toplantıda aldığımız kararları belediye yetkililerine ilettik. Yetkililer, “Seçime kadar idare edin” dediler. Esnafın tümü esnaf kefaletten krediye müracaat etti. Çünkü petrolcüye, tamirciye, parçacıya ve her yere borçlu. İnsan keyfinden kredi çeker mi?” diye sordu.

Aç karnına şükür ediyoruz

“Aç karnına şükür ediyoruz” ifadelerini kullanan Çolak, “Yılbaşında alacağımız zam verilmedi. Nisan ayında her araç başına bir defaya mahsus 10 bin lira destek verildi, ancak bu para sadece bir aydaki zararımızın yarısını karşılıyor. En iyi kazanan durak 12 bin 500 lira, kötü olan hat 25 bin lira zarar ediyor. O nedenle esnafın dayanacak gücü kalmadı” dedi.

Umutla seçim sonrasında zam bekliyoruz

Başkan Çolak, “Dolar gün geçtikçe yükseliyor, parça fiyatları sürekli artıyor. İki şoförün maliyeti aylık 24 bin lira civarında. Hiçbir zaman böyle sıkıntılı bir duruma düşmedik. Kayseri, Kocaeli, Bursa, İstanbul, Ankara zammı aldı, yanı başımızdaki Kilis bir ay önce zam aldı ama biz alamadık. Umutla seçim sonrasında zam bekliyoruz” şeklinde konuşma yaptı.

Esnafın cebinde akaryakıt alacak parası yok

80 aracın çalışmadığını sözlerine ekleyen Çolak, “Aracın kontağını çalıştırmayan esnaf kazançlı. Çünkü araç çalışmadığından gideri olmuyor. Geçmiş yıllarda çalışmayan araç sayısı 5-10 arasındaydı ancak bu rakam 80’e kadar çıktı. Esnafın cebinde akaryakıt alacak parası yok. Artık esnafın dayanacak gücü kalmadı” açıklamasını yaptı. Özer Karınca  

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *