ANASAYFA arrow right Güncel

Bölgenin uzman fizyoterapistleri yetişecek

Bölgenin uzman fizyoterapistleri yetişecek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.56
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.56
Zirve Üniversitesi Fizyoterapi alanında daha iyi hizmet sunabilmek, bölgesinin ve ülkenin ihtiyaçlarına akademik açıdan cevap verebilmek için bölgenin ilk Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Yüksek Lisans Programı’nı açtı.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde ilk defa uygulanacak olan programla yeni tedavi yöntemleri ve izokinetik cihazıyla uzman fizyoterapistler yetiştirilecek.
Yeni tedavi yöntemleri öğretilecek
Zirve Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Cımbız: “Bu programla Fizyoterapistler yeni teknikler öğrenip, klinik açıdan becerilerini arttırabildikleri gibi akademik anlamda da yetiştirilmiş olacaklardır. İngiltere, Almanya ve Amerika’da yeni geliştirilen tedavi yöntemlerini bu program içinde Fizyoterapistlere öğreteceğiz. Aynı programı almak isteyen yurt dışındaki fizyoterapistler çok yüksek miktarda para ödeyerek katılabiliyor.” dedi.
Cımbız, Zirve Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamlayan fizyoterapistlerin tedavi ve hasta değerlendirmesi aşamalarında daha yetkin olacaklarının altını çizerek, Programa katılan fizyoterapistlerin ayrıca en son yayınlanan makaleleri okuyup üzerinde yorum yapabilecek eğitim, beceri ve akademik dereceye sahip olacaklarını kaydetti.
Avrupa’daki teknikleri uyguluyoruz
Cımbız, öğrencilerin University College Of London ve British Osteopathy gibi çok iyi üniversitelerde öğretim üyeliği yapmış uzmanlardan ders alma fırsatı yakalayacaklarını söyleyerek, dünyaca ünlü Prof. Dr. Eyal Lederman’ın da programda ders vereceğini belirtti. Ayrıca öğrencilere Prof. Dr. Eyol Lederman ile İngiltere’den onaylı yüksek lisans diplomalarının da ilerleyen yıllarda verilecegini vurguladı.
İzokinetik sistem bölgede tek
Yüksek lisans öğrencilerinin dersleri daha rahat takip edebilmeleri içinyoğunlaştırılmış ders programlarının uygulanacağını dile getiren Cımbız, “Yüksek lisans programımız 24 ders kredisi, seminer ve iki dönem tezden oluşmaktadır. Öğrencilerin derse rahat yetişebilmelerini sağlayabilmek için yoğunlaştırılmış ders programlarının bir kısmı hocalar ile bir kısmı ise internet aracılığıyla gerçekleştirilecek.” diye konuştu.
Cımbız, “Öğrenciler tezlerini yaparken, her tezin bir TUBİTAK projesi haline dönüştürülmesi imkanını bulacaklar ve Zirve Üniversitesi Fizyoterapi Uygulama – Araştırma Merkezi’nde tezlerini hazırlayacaklar. Üniversitemizde Doğu ve Güneydoğu bölgesinin tek izoteknik aleti bulunmaktadır. Bu sayede çok değerli yüksek lisans tezlerinin yapılacağını düşünüyoruz. Alet, Üniversiteye 200 bin liraya mal olmuştur. Sporcu ve hasta değerlendirmesinde ve tedavisinde çok önemli olan izokinetik cihazı ayrıca teşhis ve akademik çalışmalar için önemli bilgiler sağlayan bir cihazdır. Verileceği öğrencilerin iki üç haftada bir iki günlük kurslar şeklinde dersleri takip edecektir öğrencileri bununla birlikte internet aracılığıyla danışmanlık hizmeti de devam ettirilecektir” şeklinde konuştu.Özer Karınca



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *