ANASAYFA arrow right Güncel

Çevre sorunları insanlığın geleceğini tehdit ediyor

Çevre sorunları insanlığın geleceğini tehdit ediyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.34
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.34
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, özellikle sanayideki hızlı gelişimin günümüzde çevre sorunlarının artmasına neden olurken, atmosfere verilen sera gazlarındaki artış sonucu küresel ısınmaya dayalı iklim değişikliğinin gündeme geldiğini bildirerek, “İklim değişikliği insanlığın önündeki en büyük sorunlardan biridir. Günümüzde çevre sorunlarının insanlığın geleceğini tehdit eder boyutlara ulaştı” dedi. 


İklim değişikliği, insanlığın
önündeki en büyük sorunlardan biri
Bayraktar, 15 Mayıs Dünya İklim Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, iklim değişikliğinin insanlığın önündeki en büyük sorunlardan biri olduğuna işaret etti. Bu sorunla mücadelenin başarısızlıkla sonuçlanmasından az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin daha fazla etkileneceğinin bir gerçek olduğunu bildiren Bayraktar, özellikle sanayideki hızlı gelişimin günümüzde çevre sorunlarının artmasına neden olurken, atmosfere verilen sera gazlarındaki artış sonucu küresel ısınmaya dayalı iklim değişikliğinin gündeme geldiğini belirtti. Şemsi Bayraktar, günümüzde çevre sorunlarının insanlığın geleceğini tehdit eder boyutlara ulaştığını vurguladı. 



İklim değişikliği yoksulluğu artırıyor
İklim değişikliğinin insani gelişmede uzun vadeli engeller oluşturacağı ve insanları gittikçe kötüye giden bir yoksulluğa iteceğinin göz önüne alınması gerektiğini bildiren Bayraktar, bu noktada iklim değişikliğinin, küresel sebep ve etkileriyle küresel bir problem olarak algılanması ve ülkelerin sorumlulukları ve kapasiteleri çerçevesinde küresel bir eyleme geçmesi gerektiğini vurguladı. 
İklim değişikliğinin etkilerinden erken ve en ağır biçimde etkilenecek olan yoksul kesimlerin ve küçük çiftçilerin korunması ve desteklenmesi için gerçekçi ve kalıcı politikalar geliştirilmeli, küresel anlamda koordinasyon ve işbirliği sağlanması gerektiğine dikkat çeken Bayraktar, “Her ülkenin ilgili kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla kısa, orta ve uzun vadeli bir ulusal iklim değişikliği politikası oluşturması, küresel ısınmanın etkilerini en aza indirecek adaptasyon çalışmalarının yapılması gerekir” dedi.



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *