ANASAYFA arrow right Güncel

Çin'den ilk yük treni Slovakya’ya geldi

Çin'den ilk yük treni Slovakya’ya geldi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.54
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.54
Çin Uluslararası Radyosu - Çin'den ilk deneme treni Pazartesi günü Slovakya'nın başkenti Bratislava'daki kargo limanına geldi
Çin Uluslararası Radyosu - Çin'den ilk deneme treni Pazartesi günü Slovakya'nın başkenti Bratislava'daki kargo limanına geldi. Trenin Çin’in Dalian şehrinden Rusya ve Ukrayna üzerinden Slovakya'ya olan yolculuğu 17 gün sürdü. Tren tüm Orta Avrupa pazarı için üç milyon ABD doları değerinde 41 konteyner mal taşıdı.
Slovakya Cumhuriyeti Taşımacılık ve Bayındırlık Bakanı Arpad Ersek “Bu Slovakya için önemli bir olay. Bence sadece deneme operasyonunda kalmayacağız, bundan sonra da devam edeceğiz" dedi. Bakanlığa göre, tren, Slovakya topraklarının neredeyse tamamından geçecek olan ilk tren olacak ve önümüzdeki yıl itibariyle, Çin'in Dalian şehri ile Bratislava'nın kargo limanı arasındaki trenler haftada bir kez taşımacılık yapacak ve 2018 yılının ikinci yarısından itibaren ise seferler haftada ikiye çıkacak. Maliye Bakanlığı Müsteşarı ve Kuşak ve Yol Girişimi için Hükümet Temsilcisi olan Dana Meager, “Çin'den Avrupa'ya Slovakya üzerinden gerçekleşen demiryolu taşımacılığı bu güzergâhın sadece hızlı değil aynı zamanda güvenli olduğunu kanıtladı” dedi. Meager, Kuşak ve Yol Girişimi’ni daha da gelişecek olan Slovakya'nın ulusal ekonomisinin en önemli unsurlarından biri olarak gördüğünü de ekledi.
Çin'in Slovakya Büyükelçisi Lin Lin de, iki ülke arasındaki tren taşımacılığının ulaştırma ve lojistik alanında Çin-Slovakya işbirliğini daha da artıracağını söyledi.
Gaziantep'in alışveriş ve eğlence merkezi Forum Gaziantep, 9 ve 11 Kasım günleri gerçekleştirdiği etkinliklerde, birbirinden ünlü oyuncuları sevenleriyle buluşturdu. Vizyonun iki yeni filmi Ketenpere ve Mutluluk Zamanı'nın yıldızları Şafak Sezer, Elçin Sangu ve Barış Arduç, Forum Gaziantep'te hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Forum Gaziantep, yepyeni vizyon filmlerini ve başrol oyuncularını Gazianteplilerle buluşturdu. Kasım ayında vizyona giren iddialı yapımlardan Ketenpere ve Mutluluk Zamanı'nın yıldızları, Forum Gaziantep'te düzenlenen özel gösterimlerde seyirciyle buluştu.
Ketenpere'nin başrol oyuncusu Şafak Sezer ve rol arkadaşları, 9 Kasım 2017 Perşembe günü saat 18:30'da Forum Gaziantep'teydi. Forum Gaziantep ziyaretçileri ile özel bir buluşma gerçekleştiren ünlü oyuncu, 19:30'daki film gösterimine de katıldı.
Mutluluk Zamanı filminin başrolündeki Elçin Sangu ve Barış Arduç'un yanı sıra, oyuncular arasında yer alan Cengiz Bozkurt da 11 Kasım 2017 Cumartesi günü Forum Gaziantep'i ziyaret etti. Sevenleriyle bir araya gelen oyuncular, hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *