ANASAYFA arrow right Güncel

Çocuklarınızı Oyun Terapisi ile Tanıyın

Çocuklarınızı Oyun Terapisi ile Tanıyın
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.59
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.59
Çocukların duygularını, temel ihtiyaçlarını, saldırganlıklarını sevgi ve nefretleri gibi birçok davranışın altında yatan temel nedenleri hakkında fikir edinilerek onların sorunlarına yardımcı olan oyun terapisi, çocuklarınızı tanımanıza yardımcı oluyor.
Zirve Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde 2010 yılında başlayan Oyun Terapisi Eğitimi bu yıl da 31 Ağustos’ta ZÜSEM’de yeniden başlıyor.
Bu program ile eğitim sürecinde katılımcılara oyun terapisinin terapotik bir araç olarak kullanılması hakkında temel bilgiler ve kuramsal yaklaşımlar aktarılarak uygulama becerilerini geliştirmek amacıyla vaka çalışmalarına yer verilecek.
Çocuklar kendilerini oyunla ifade ediyor
Oyun terapisi; oyunun çocuk tarafından kendini ifade etmede doğal bir araç olduğu temeline dayanıyor. Çocuğun problemlerini ve duygularını aynı yetişkinin seans sırasında kişisel sorunlarını konuşarak dışa vurması gibi kendini oyun aracılığıyla ifade etmesini sağlıyor.
Problemli çocukların içe atılmış isteklerini, korku ve yılgılarını öğrenmek ve davranış problemlerini gidermek için başvurulan bir teknik olan oyun terapisinde çocuk, özgürce oynayabileceği bir odaya konuluyor. Psikolog tarafından izlenen çocuk, bu ortamda, içinde tuttuğu kinlerini, kızgınlıklarını, korkularını oyuncaklara geçirerek ortaya çıkarıyor.
ZÜSEM tarafından düzenlenen Oyun Terapisi Eğitimine Psikoloji mezunları ve öğrencileri, PDR mezunları ve öğrencileri, Sosyal hizmet uzmanları ve öğrencileri, Çocuk gelişimi mezunları ve öğrencileri, Pedagoglar, Çocuk Psikiyatrları, Çocuk Doktorları ve Psikiyatri Hemşireleri katılabiliyor.SHA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *