ANASAYFA arrow right Güncel

Esas terörist, bu ülkede ayrımcılık yapan kafatasçılardır

Esas terörist, bu ülkede ayrımcılık yapan kafatasçılardır
YAYINLAMA: 13 Şubat 2024 / 19.14
GÜNCELLEME: 13 Şubat 2024 / 19.15

MHP Milletvekili Hasan Basri Sönmez, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu İslamofobi ve Irkçılık İnceleme Alt Komisyonu'nda, “Cemevleri terör örgütlerinin yoğun olduğu bir yer” sözlerine bir tepki de Pir Sultan Abdal Derneği Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Erkek’ten geldi.

Alevi yaşam tarzını terörize etmeye çalışanlar haddini bilmeliler

Erkek, “Yaşamış olduğumuz bu süreçte kafalarında ırkçılıktan başka hiç bir şey olmayan Alevi yaşam tarzını terörize etmeye çalışanlar haddini bilmeliler. Aksi taktirde biz Aleviler had bildirmeyide çok iyi biliriz” dedi.

Cemevleri ibadethanemiz, Cem ise ibadetimiz

“İsteseniz de istemesiniz de Aleviler bu ülkenin asli unsurları olarak bu ülkede yaşamaya devam edecekler” diyen Erkek, “İnsan hak ve hukukunu savunmaya devam ediyor ve edecekler. Aleviler çağdaş yaşamı inşa etmek için tüm ezilen ve ötekileştirilmiş kesimler ile beraber mücadele etmeye devam edecekler. Cemevleri ibadethanemiz, Cem ise ibadetimiz. Buna başka gözle bakmak terörize etmeye çalışmak hiç kimsenin hadi değil” şeklinde konuştu.

Biz Aleviler başkası gibi olmak zorunda değiliz

Şube Başkanı Erkek, “Biz Aleviler başkası gibi olmak zorunda değiliz. Hiç kimse bizi tarif edemez. Bizim inancımız bize aittir. Bizler inancımızı başkasının tarif ettiği gibi değil, bildiğimiz gibi yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz. Esas terörist bu ülkede ayrımcılık yapan kafa tasçılar, insanları dilinden, inancından ve renginden dolayı bir birinden ayrı görenler” açıklamasında bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *