ANASAYFA arrow right Güncel

Fiyat istikrarsızlığı esnafı rahatsız ediyor

Fiyat istikrarsızlığı esnafı rahatsız ediyor
YAYINLAMA: 25 Şubat 2024 / 17.14
GÜNCELLEME: 25 Şubat 2024 / 17.14

Antep’te canlı küçükbaş hayvanın kilogramının 135 liradan 170 liraya yükselmesi sonucunda kırmızı ete zam geldi

Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar, Tatlıcılar, Baklavacılar ve Kafeciler Odası Başkanı Abdülkadir Katmerci, et fiyatlarının yükselmesine sitem ederken, “Yeme-içme sektörü olarak bu zamlardan hiç memnun değiliz. Fiyat istikrarsızlığı esnafımızı çok ciddi şekilde rahatsız ediyor” ifadelerini kullandı.

Fiyat artışlarından bizim kadar kasaplarda muzdarip

Et fiyatlarının yükselmesinin sektörü olumsuz etkileyeceğini söyleyen Katmerci, “10-15 gün önce küçükbaş canlı hayvanın kilogramı 130-135 lira iken bu rakam 170 liraya kadar yükseldi. Bu fiyat artışı aynı zamanda sakatat, ciğer ve böbrek, kelle ve mumbarına kadar her şeye yansıyor. Dolayısıyla bizler etkilendiğimiz gibi vatandaşlarımızda etkileniyor. Fiyat artışlarından bizim kadar kasaplarda muzdarip” dedi. 

Her zaman dediğimiz gibi zam yapma taraftarı değiliz

“Bu hafta İl Ticaret Müdürlüğümüzün başkanlığında toplantı yapıldı” hatırlatmasını yapan Katmerci, “Bir komisyon kurulup kent genelindeki ahırların tamamı denetlenecek. Eğer yeterli sayıda küçükbaş hayvan yok ise Tarım ve Orman Bakanlığı’na yazı yazılacak ve yurt dışından hayvan tedariki istenecek ancak yeterli hayvan var ve piyasaya sürülmeyip fiyat manipülasyonu yapanlar hakkında cezai işlem uygulanacak. Her zaman dediğimiz gibi zam yapma taraftarı değiliz. Çünkü iş yerinden çıktıktan sonra bizlerde birer tüketici konumunda yer alıyoruz” şeklinde konuştu.

Yeme-içme sektörü olarak bu zamlardan hiç memnun değiliz

Katmerci, “Canlı küçükbaş hayvanın kilogramına 35 lira zam geldiği zaman kasaptan esnafa 70-80 lira farklı gelecek. Kasaptan bize farklı geldiği zaman ise ister istemez porsiyonlara yansıması olacak. Bir kelle 110 liradan 200 liraya çıktı. Bir takım ciğer 200-300 liradan 500-600 liraya çıktı. Yeme-içme sektörü olarak bu zamlardan hiç memnun değiliz” açıklamasını yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *