ANASAYFA arrow right Güncel

GAÜN Gaziantep'e her alanda katkı sağlıyor

GAÜN Gaziantep'e her alanda katkı sağlıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.31
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.31
Coşkun, İngilizce ve Türkçe olarak verilen tıp eğitimini ile çok başarılı öğrenciler yetiştiğini söyledi.
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, sanayi ve ticaret merkezi konumunda bulunan Gaziantep'in sağlık eğitiminde ve hizmetlerinde de tüm Orta Doğu ülkelerinin merkezi olmaya aday bir kent olduğunu söyledi. Coşkun, Gaziantep Üniversitesinin verdiği eğitimle, son yıllardaki hızlı değişim ve gelişimle bir dünya kenti haline gelen Gaziantep'e her alanda katkı sağladığını söyledi.

Prof. Coşkun, ''Türkiye'nin en hızlı büyüyen kentleri arasında yer alan Gaziantep'te bulunan GAÜN, vermiş olduğu eğitim ile kentin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkı sağlayan, toplumla bütünleşmeyi sağlayan, sadece bölgenin değil, Orta Doğu'nun da yıldızı konumuna gelmeyi başardı'' dedi.
GAÜN'ün, birçok branşın yanı sıra, tıp eğitiminde de önemli bir başarı elde ettiğini ve tıp eğitiminin de dünya standartlarına ulaştığını dile getiren Coşkun, İngilizce ve Türkçe olarak verilen tıp eğitimini ile çok başarılı öğrenciler yetiştiğini, ayrıca 950 yataklı GAÜN Araştırma ve Uygulama Hastanesinde, sadece Gaziantep'e değil, bölgeye çağdaş sağlık hizmeti verildiğini, başta Orta Doğu ülkeleri olmak üzere dünyanın çok değişik ülkelerinden gelen yabancı öğrencilerin de tıp eğitimi aldıklarını ifade etti.
GAÜN'ün vermiş olduğu tıp eğitimi ile de bölgede dikkati çeken bir kent haline geldiğine vurgu yapan Prof. Dr. Yavuz Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bu yıl ilkine ev sahipliği yapmış olduğumuz, '1. Ortadoğu Tıp Günleri ve İşbirliği Kongresi' çok başarılı oldu, önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlı kongrelere ev sahipliği yapmak isteriz. Üç gün süren kongreye, GAÜN'ün yanı sıra, Türkiye'nin değişik üniversitelerinde görev yapan çok önemli ilim adamlarımız katılarak, önemli bilgilerini katılımcılara aktarma fırsatı buldu. Kongreye, Suriye, Ürdün, Irak ve Yemen'in yanı sıra Balkan ülkelerinden yabancı bilim adamları da katıldı. Kongreye katılan bilim adamlarımız, sağlık alanındaki bilgilerini yapmış oldukları sunumlarla, katılımcılarla paylaşmış oldu. GAÜN olarak, böylesine geniş katılımlı, uluslararası düzeyde katılımın olduğu bir kongreye ev sahipliği yapmış olmaktan dolayı çok mutluyuz. Amacımız, ilerleyen dönemlerde daha geniş katılımlı kongrelere ev sahipliği yapabilmek. Bölgenin parlayan yıldızı konumunda bulunan GAÜN, kuruluş yılından günümüze kadar olan süreçte, eğitim alanında çok hızlı bir gelişim gösterdi. Amacımız, bu gelişmeyi devam ettirmek ve daha iyi noktalara gelebilmek.
Prof. Dr. Coşkun, tıp eğitiminde iletişimin de hayati önemi sahip olduğunu, öğrencilere hastaları ile iyi ilişkiler kurabilmeleri açısından da gereken bilgileri vermeye özen gösterdiklerine işaret etti.
Tıp Eğitimini, ''Zeytin Ağacı'' na benzeten Rektör Coşkun, konuşmasını şöyle tamamladı: ''Biz bir zeytin ağacıyız. Zeytin ağacı özel bir ağaç, aynı zamanda barışı da temsil ediyor. Ancak, bu ağacın büyümesi, yetişmesi için iyi sulanması, bakımının iyi yapılması çok önemli. Eğer, ağaca iyi bir bakım yapılabilirse meyvesini herkes yer, herkes toplar. Tıp eğitimi de aynı bir zeytin ağacı gibidir. Öğrencilerin iyi bir eğitim alması için gerekenlerin yapılması gerekir. Eğer, öğrencilere iyi bir eğitim verilebilir ise o zaman bundan tüm insanlık faydalanır.''AA

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *