ANASAYFA arrow right Güncel

Gaziantepli trikotajcı tur atlama çabasında

Gaziantepli trikotajcı tur atlama çabasında
YAYINLAMA: 15 Nisan 2020 / 22.58
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.14

Türki Cumhuriyetler, özellikle Rusya Gaziantep’te üretilen trikotaj ürünlerini giyiyor. Ancak ihracatın nimetinden Gaziantep’teki üretici değil, İstanbul’daki aracı firmalar yararlanıyor

Türkiye’nin 1 milyar dolarlık triko ihracatının önemli bir kesimini karşılayan Gaziantepli trikotajcılar, ilk kez düzenlenen ve zaman darlığından dolayı yalnızca İran’ın davet edildiği TRİKONFEX Fuarı’nın esnafı adeta tur atlatmasını umut ediyor. Trikotajcılar Odası Başkanı Reşit Budak, bundan sonraki fuarlarda üreticinin direkt olarak alıcı ile irtibat kurmasının zemini hazırlama gayreti içinde olduklarını ifade etti.

Fuara yalnızca İran davet edildi
TRİKONFEX Fuarı’nda Sabah’ın sorularını yanıtlayan trikotajcılar, “Gaziantep en büyük trikotaj üreticisi kent olmasına rağmen, ihracatı İstanbul yapıyor. Biz ürettiğimiz malı İstanbul’daki aracı firmalara satıyoruz. Bu fuar trikotaj sektörü için önemli bir adım oldu. Bu kez zaman darlığı yüzünden yalnızca İran davet edildi. Ancak bundan sonraki fuarlarda triko üreticisi, direkt alıcı ile muhatap olma şansını yakaladığında işler daha farklı olacak. Gaziantep’teki halı üreticileri de aynı süreci yaşadı” diye konuştu.

En büyük Pazar Rusya
Gaziantep’te üretilen trikoların en büyük pazarının şu anda Rusya olduğu belirtilirken, “Rusya’da insanlar Gaziantep’te üretilen ürünleri isim olarak biliyor ve istiyorlar. Gaziantepli trikotajcı en son teknoloji ile üretim yapıyor. Satış ve pazarlama konusunda da önemli adımlar atmaya başladık. Gaziantepli üreticiler, artık ürünlerini tanıtmak için ünlü mankenlerle çalışmaya başladı. Bu fuarlar, esnafın ufkunun daha da açılmasını sağlayacak”dedi.

Bin 500 tane üretici var
Gaziantep’te Trikotajcılar ve Çorapçılar Odası’na kayıtlı 900 üretici bulunduğunu, Sanayi ve Ticaret Odaları’na kayıtlı 600 trikotajcı ile üretici sayısının bin 500 civarında olduğunu vurgulayan Reşit Durak, “Esnafımız ilk kez fuarla tanıştı. Bundan sonraki fuarlarda çok daha iyi organize olup, trikotaj sektörünün ihracattaki payının artırılmasını sağlayacağız” dedi. Trikotajın büyük atölyelerden, sokak aralarına kadar çok sayıda insana istihdam sağladığını ve esnafın en son teknoloji ile üretim yaptığını belirtti.

resim

Gaziantep’te ilk kez düzenlenen ve üç gün süren Triko, Triko İpliği, Konfeksiyon ve Teknolojileri Fuarı dün sona erdi. Makine ve hammadde üreticileriyle birlikte 150 firmanın katıldığı fuarın, sektörün gelişimine katkı sağlaması bekleniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *