ANASAYFA arrow right Güncel

Gaziantep'te "Konumuz: Serebral Palsi" semineri düzenlenecek

Gaziantep'te "Konumuz: Serebral Palsi" semineri düzenlenecek
YAYINLAMA: 25 Kasım 2023 / 19.20
GÜNCELLEME: 25 Kasım 2023 / 20.10

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı - Cerebral Palsy Türkiye, çocukluk döneminde görülen en yaygın fiziksel engellilik durumu olan Serebral Palsi’ye yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Serebral palsi tedavisindeki gelişmeleri konuşmak üzere 2 Aralık Cumartesi Günü Gaziantep'te düzenleyeceği "Konumuz: Serebral Palsi" seminerinde konunun uzmanlarını bir araya getirecek. 

51 yıldır serebral palsili çocuklara ve erişkinlere teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hizmeti sunan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye, bu alandaki bilimsel çalışmaların yürütülmesine ve sürekliliğinin sağlanmasına da öncülük ediyor.  

Serebral palsi konusunda, aileleri ve uzmanları bilinçlendirmek amacıyla Vakıf öncülüğünde düzenlenen Konumuz: Serebral Palsi seminerleri bugüne kadar Adana, Ankara, Bursa, Denizli, Diyarbakır ve Erzurum’da yapıldı. Bu kez 2 Aralık Cumartesi günü Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek seminerde bu alanda çalışan uzmanlara serebral palsinin tanı ve tedavisindeki yenilikleri farklı boyutlarıyla aktarılacak.   

Üniversitenin Hukuk Amfi’sinde dört farklı panel olarak düzenlenecek seminerde uzmanlar; nörolojik, ortopedik, pedagojik, fizyoterapi ve özel eğitim alanlarında yeni yaklaşımları aktarırken deprem gibi afet durumlarının serebral palsili çocuklardaki ve ailelerindeki etkilerini de gündeme getirecek. 

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı - Cerebral Palsy Türkiye Akademik Kurul Üyeleri’nin ve alanında yetkin çeşitli uzmanların katılımlarıyla gerçekleşecek seminerin ilk panelinde Serebral Palsi'ye Genel Bakış, Serebral Palsi'de Hedefe Yönelik Fizyoterapi, Serebral Palsi'de Botoks Kullanımı, Serebral Palsi'de Ortopedik Değerlendirme ve Cerrahi Yaklaşım başlıklarına odaklanılırken; ikinci panelde ise Serebral Palsi'de Genito - Üriner Problemler, Tam Katılım Hakkı: Serebral Palsi'li Bireyler İçin Öğretimsel Uyarlamalar, Serebral Palsi'de Solunum, Engellilik ve Afetler konuları derinlemesine değerlendirilecek.

Tüm gün sürecek seminerin ikinci yarısı Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Genel Direktörü Nigar Evgin’in Vakıf ve deprem bölgesinde yapılan çalışmalara yer vereceği konuşması ile başlayarak Depremin Ortopedik Yönetimi ve Çocuklarda Ampütasyon, Ortez ve Protez Rehabilitasyonu, Özel Gereksinimli Çocuklar ve Aileleri için Fizyoterapist Yaklaşımı konuları ile tamamlanacak. Son panelde ise Travma ve Stres Konuşmayı Etkiler mi?, Afet Sonrası Özel Eğitim Hizmetleri: Çocuklar İçin Uyumdan Güvene Bir Öğretim ve Depremin Çocuklar Üzerindeki Psikolojik Etkileri başlıkları ele alınacak.  

Serebral palsi konusunda geniş bir perspektifi kapsayarak, uzman konuşmacılar ve interaktif oturumlarla katılımcılara zengin bir bilgi paylaşım platformu sunmayı amaçlayan ve Gaziantep’te gerçekleştirilecek olan “Konumuz: Serebral Palsi” seminerleri, önümüzdeki dönemler farklı şehirlerde farkındalık yaratmaya devam edecek. 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *