ANASAYFA arrow right Güncel

Geleneksel el sanatları uluslararası arenaya çıkacak

Geleneksel el sanatları uluslararası arenaya çıkacak
YAYINLAMA: 15 Nisan 2020 / 22.57
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.14
Gaziantep,Kilis illerine ait 10 geleneksel el sanatının ulusal ve uluslararası arenada tanıtımı gerçekleştirilecek. 

Ticaret Odası İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen ''İpekyolu'nun Ustaları'' isimli projesi ile Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerine ait 10 geleneksel el sanatının ulusal ve uluslararası arenada tanıtımı gerçekleştirilecek. 

Gaziantep, Adıyaman ve Kilis'teki 10 ayrı el sanatının tanıtım ve yaşatılmasına yönelik proje GTO, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası ile Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ortaklığında yürütülecek. 

GTO Başkanı Mehmet Aslan, proje ortağı kurumların temsilcilerinin katılımı ile GTO'da gerçekleştirilen proje açılış toplantısında yaptığı konuşmada, Gaziantep'in sanayileşme başarısının temelinde el sanatlarının yer aldığını belirterek, projenin amacının İpek Yolu üzerinde yer alan üç kentin el sanatlarını yaşatmak ve sürdürülebilir kılmak olduğunu söyledi.
GTO'nun farklı projelerle Gaziantep ve bölge turizmine hizmet vermeye çalıştığını hatırlatan Aslan, ''Geleneksel el sanatlarımız turizm sektörüne katma değer katacak bir üretim dalıdır. Bu ürünlerin üretimlerinin sürekliliğini desteklemeyi hedefliyoruz. Bu sayede zaten istihdam sağlayan sektörleri güçlendirerek bu potansiyellerini artırmaya ve bölgenin turizm sektöründe destinasyon merkezi haline getirilmesine, rekabet gücünü arttırmasına katkı sağlamaya çalışacağız'' dedi. 

Proje kapsamında Gaziantep, Adıyaman ve Kilis'te üretilen 10 ayrı geleneksel el sanatının ön plana alındığını dile getiren Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İpekyolu'nun Ustaları Projesi ile Antep işi, Kilis yorganı, bakırcılık, kutnuculuk, yemenicilik, sedef kakma, Kilis nakışı, kuyumculuk, gümüşçülük ve Adıyaman sepetçiliği olmak üzere 10 ayrı el sanatının tanıtımına yönelik faaliyetler gerçekleştireceğiz. 9 ay süreli ve 200 bin TL bütçeli proje ile yerli ve yabancı turistlerin dikkatini geleneksel el sanatlarına çekmek istiyoruz. Bunun için öncelikle her el sanatı için tarihçesinden meslek temsilcilerinin iletişim bilgilerine kadar kapsamlı bilgilerin yer alacağı tanıtım kitapçıkları hazırlanacak. Yine her el sanatı için tanıtım filmi ve web sitesi hazırlanacak. Workshoplar, iş geliştirme eğitimleri ve sergiler de proje faaliyetleri arasında yer almakta.''İHA




Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *