ANASAYFA arrow right Güncel

İlk adım hak, hukuk ve adalet!

YAYINLAMA: 26 Nisan 2023 / 22.57
GÜNCELLEME: 26 Nisan 2023 / 23.14
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ekrem İmamoğlu, Halk Buluşması kapsamında Gaziantep’te coşkulu kalabalığa seslendi

İmamoğlu, “Bu ülkeye sözümüz var. Cumhuriyeti demokrasi, devleti de adalette taçlandıracağız. Milletçe en güçlü adımı 14 Mayıs’ta atacağız. İlk adım hak, hukuk ve adalet. Bu ülkenin en kapsamlı siyasi uzlaşmasını gerçekleştirmiş olacağız. Millet ittifakını meclise en güçlü şekilde taşıyacağız” dedi.

Akraba ayrımcılığı AK Parti iktidarının her döneminde sıradanlaştı

Akraba ayrımcılığının AK Parti iktidarının her döneminde sıradanlaştığını söyleyen İmamoğlu, “21. yüzyıl boyunca ülkenin başarılı çocuklarına ne yazık ki sırtını döndüler. Bu ülkenin başarılı çocuklarını mülakatlarda elediler. Bir avuç insanın eş, dosta ve akrabalarını kayırdılar. Alın teri ile başarı zincirini kırdılar. Yüzbinlerce genç gözyaşları arasında mülakatlarda elenirken, tanıdıklar kolayca iş buldular. Bunun İstanbul’u, Ankara’sı Gaziantep’i yok, her yerde aynı. Hak yeme düzenini bozacağız. Türkiye’de ayrıcalıklı aileler ve torpilli bir avuç insan olma ülkesi olmaktan çıkacak. Millet ittifakı partizanca tutuma son verecek” açıklamasını yaptı.

devama (1)

86 milyon insan hak, hukuk ve adalet istiyor

İmamoğlu, “Cumhuriyetimizin 100. yılında muhasebe yapmak zorundayız. Bu ülkede ve Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmayan haksızlıklara, adaletsizliklere karşı dimdik ayakta ve yüzleşmek zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti, bu topraklarda herkes eşit yaşayın, adalet hâkim olsun diye kuruldu. Ama 86 milyon insan hak, hukuk ve adalet istiyor. Devlet adaletli olma vasfını kaybederse geriye hiçbir şey kalmaz” ifadelerine yer verdi.

23 Haziran’da milletten demokrasi tokadı yediler

Ülkede binlerce hukuksuzluk hikayesi olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “Haksızlıklar siyasi yaşantımda var. Her türlü engellemeyi yaptılar. Ailemle gittiğim yerleri MOBESE kameraları ile takip ettiler. Devletin gücünü hukuksuzca kullandılar. 31 Mart seçimlerini kazanınca her türlü iftirayı attılar. Bu milletin emeğini çaldılar, devletin tepesinde ki kişilerin iddiaları yalan çıktı. İnsanlar gözaltına altındı, mahkemeye çıkarıldı, bir kişi bile ceza almadı. Masum insanların hayatlarıyla oynadılar. Bu günahların ve yalanların bedelini 23 Haziran’da milletten demokrasi tokadı yediler” şeklinde konuşma yaptı.

Ülkenin sorunlarını hep birlikte çözeceğiz

“Ülkenin sorunlarını hep birlikte çözeceğiz” diyen İmamoğlu, “2019 yılında çok önemli bir seçim kazanıldı. Millet ittifakının en önemli başlangıç noktalarından birisi oldu. Sadece Millet ittifakı değil, demokrasiye inanan herkes bizi destekledi. Kavgayla, ayrıştırmayla işimiz yok, bizim işimiz icraatlarımızla insanların gönlüne girmek. Bizim derdimiz herkesten hayır duası almak. 4 yıldır her gün incelendik, teftiş edildik. Tek bir açığımızı bulamadılar, çünkü yok. Bizim olduğumuz yerde usulsüzlük olmaz, yetim hakkı yenmez. Bizim olduğumuz yerde iş, icraat ve çözüm var. İstanbul ve Ankara bunu gördü. 14 Mayıs’tan sonra Gaziantep’te görecek” açıklamasında bulundu. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *