ANASAYFA arrow right Güncel

‘Kadınların Her Hamlesi, Her Adımda Başarı Hikayesi’ne dönüştü

‘Kadınların Her Hamlesi, Her Adımda Başarı Hikayesi’ne dönüştü
YAYINLAMA: 11 Mart 2024 / 16.53
GÜNCELLEME: 11 Mart 2024 / 16.53

Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’nın 16 yıldır aralıksız bir şekilde sponsorluğunu üstlenen Arzum, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası finali ile kutladı. “Kadınların Her Hamlesi, Her Adımda Başarı Hikayesi!” mottosunda Türkiye Satranç Federasyonu iş birliği, Arzum sponsorluğu ve Gaziantep Şehitkamil Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen şampiyonada bu yıl şampiyon WCM Elif Zeren Yıldız, ikincisi WFM Sude Hereklioğlu, üçüncüsü ise WCM Ceren Tırpan ve WFM Yulia Gökbulut oldu.

Kadınların toplum, iş hayatı ve spordaki varlıklarını güçlendirmek adına her an kadınların yanında olan ve 16 yıldır Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası sponsorluğunu sürdüren Arzum, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyona finali ile taçlandırdı. 3-9 Mart 2024 tarihleri arasında Gaziantep Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen şampiyonada, 9 tur boyunca 100 kadın satranç sporcu şampiyonluk için mücadele etti. 9 Mart 2024 Cumartesi günü düzenlenen ödül töreninde şampiyona birincisi WCM Elif Zeren Yıldız, ikinci WFM Sude Hereklioğlu, üçüncü WCM Ceren Tırpan ve WFM Yulia Gökbulut’a ödüllerini Arzum Pazarlama Direktörü Seda Simur Büyükkucak, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu öncülüğünde aldı. Toplamda 250 bin TL’lik nakdi ödülün verildiği şampiyonada Arzum, dereceye giren sporculara birbirinden farklı hediyeler verdi.   

Düzenlenen ödül törenine; Gaziantep İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Halil Şen, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Arzum Pazarlama Direktörü Seda Simur Büyükkucak, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ermeydan, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanvekili Ömer Asım Ötegen, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Levent Demir, Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Rahmi Açıkkol, Türkiye Satranç Federasyonu Gaziantep İl Temsilcimi Ebru Baloğlu, sporcular ve velileri katıldı. 

“Kadınların her alanda başarı hikayesi yazabileceğini satrançla ortaya koyuyoruz”

Şampiyonanın ödül töreninde konuşma yapan Arzum Pazarlama Direktörü Seda Simur Büyükkucak, “Arzum olarak kadınlarımıza her alanda öncelik veren, iş hayatında, toplumda ve sporda öne çıkması için çalışan bir markayız. Bu anlamda şirketimizdeki çalışan ve yönetici pozisyonundaki kadın sayısı her geçen gün artarken, kadınların toplumumuzda eşit ve güçlü bir şekilde yer alması adına birçok projeye imza atıyoruz. Projelerimiz, reklamlarımız ve sponsorluklarımızla toplumumuzun kadınlara bakışını değiştirmek, önyargıları yıkmak ve en önemlisi de kadınlarımızın kendilerine olan inancını artırmaya çalışırken, kadınların her alanda başarı hikayesi yazabileceğini de farklı bir alanla yani satrançla ortaya koyuyoruz. Bu amaçla da 16 yıldır aralıksız bir şekilde Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası sponsorluğumuzu sürdürüyoruz” şeklinde konuştu. 

“Kadın satranç sporcularımız yaptıkları her hamle ile ayrı bir başarı hikayesine imza attı”

Büyükkucak sözlerini şöyle tamamladı: “16 yıldır aralıksız bir şekilde düzenlediğimiz şampiyona ile genç ya da yaşlı fark etmeksizin her kadının hayatına iz bırakıyor, yeni başarı hikayelerinin yazılmasına destek oluyoruz. Bu düşünce öncülüğünde bu yılki şampiyonamızı “Kadınların Her Hamlesi, Her Adımda Başarı Hikayesi!” mottosunda gerçekleştirdik. Sporcularımız hayalleri, umutları ve azimleriyle kadınların istediklerinde neler başarabildiğini gözler önüne serdi.  Bizler de onların yanında olarak bu ana tanıklık ettik. Geçtiğimiz 15 yılda olduğu gibi bu yıl da kadın satranç sporcularımız her hamleleri ile ayrı bir başarı hikayesine imza attı. Sporcularımız yine onlarca genç kızımızın örnek aldığı birer idole dönüştü. Buradaki sporcularımızı örnek alan birçok gencimiz oldu. ‘Yapamazsın, başaramazsın’ söylemlerinden kaynaklı harekete geçemeyen birçok genç kızımızın cesaret kaynağı oldu. Böylesi önemli bir güne addettiğimiz şampiyonamız ile her zaman olduğu gibi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de yine kadınlarınızın yanında olduğumuzu gösterdik. Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası ile 16 yıldır kadınlarımızın ve özellikle kadın satranç sporcularımızın yanında olmaktan, gelecekteki güçlü, başarılı, kendine inanan ve toplumumuzu ileri taşıyan kadınların varlığına katkı sağladığımızı bilmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu sponsorluk her zaman en büyük gurur kaynağımız olacak.” 

“Kadın sporcu sayısını artırmayı hedefliyoruz”

2024 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası kapanış töreninde konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, şunları söyledi: “Türkiye satrançta yeni başarı hikayeleri ile yola devam ediyor. Genç yıldızlarımız ilham veren başarılara imza atıyor. Ediz Gürel, 15 yaşında 15’inci GM’miz oldu. Şu an Türkiye’nin en genç büyükustası. Gülenay Aydın WIM (Kadın Uluslararası Usta) oldu ve ilk WGM (Kadın Büyükusta) normunu da aldı. Kısa sürede satranç kadınlarda da yeni ustalarla yoluna devam edecek. Satranç eşitlikçi bir spor, kadınıyla, erkeğiyle bir bütün. Kadın lisanslı sporcu sayısında da lideriz. Ancak bu sayıyı artırmayı hedefliyoruz. Bu yıl şampiyonamıza 100’e yakın kadın sporcumuz katıldı. Bu ilgi ve sevgiden mutluyuz.  Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de içine alan haftada yaptığımız Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonamızı, 16 yıldır Arzum ile hayata geçiriyoruz. Bu çok anlamlı bir iş birliği ve daha uzun yıllar devam edeceğine inanıyoruz. Satranç çok özel bir spor, bu sporla tanışan genç kızlarımız hedeflerini büyütüyor. İnanıyoruz ki ülkemiz satrançla tanışan kadınlarımızın enerjisi ile çok daha iyi noktalara gelecektir. Biz Arzum’la birlikte bunun için çalışıyoruz. 16 yıldır aralıksız şampiyonamıza destek veren Arzum’a ve bu yıl bizlere ev sahipliği yapan Şehitkamil Belediyesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum.  2024 Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonamıza katılan ve dereceye giren tüm sporcularımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Türk satrancı siz değerli sporcularımızla daha güçlü bir geleceğe ilerliyor.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *