ANASAYFA arrow right Güncel

Kayıt dışılığın önlenmesi için işçi de işveren de devletle çalışmalı

Kayıt dışılığın önlenmesi için işçi de işveren de devletle çalışmalı
YAYINLAMA: 15 Nisan 2020 / 22.58
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.14
Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş teftiş Kurulu Adana Grup Başkanlığı tarafından “İş Teftişinde Yeni yaklaşımlar ve Proje Denetimleri tanıtımı “ konulu bir toplantı düzenlendi. Ticaret Odası oditoryum salonunda yapılan toplantıya GSMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nabioğlu, İş teftiş Kurulu Adana Grup başkanı Mesut Demircioğlu, SGK İl Müdürü Ahmet Yetim ve çok sayıda muhasebeci ve işadamı katıldı.
Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nabioğlu yaptığı konuşmada, ekonomide yaşanan olumlu gelişmelerin devamı ve kalıcı istikrarın sağlanması anlamında,kayıt dışlıkla mücadele her gecen gün daha da önem kazandığını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “ Kayıt dışılık oran ABD’de yüzde 9, Japonya’da 8, Almanya’da 14iken Türkiye’de bu oran 42’lerin üzerindedir.
Kayıt dışı ekonomi ile mücadele uzun soluklu bir çalışma sonucu başarılı olabilir. Sorunun çözümünün kısa, orta ve uzun vadeli bir perspektifle ele alınması gerektiği gibi, bu mücadelede toplumun tüm kesimlerine önemli görevler düşmektedir. Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığının bugün masaya yatırılacak olan proje kayıt dışılıkla mücadelede önemli bir adımdır.Teftiş ve denetim yasalarınca belirlenen bir mevzuatın doğru uygulanıp uygulanmadığının tespiti olup, kulağa çok hoş gelmeyen eylemleri çağrıştırdığından hep tedirginlik duyulur” dedi. SHA

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *