ANASAYFA arrow right Güncel

Kırsal kesimdeki çocukları sanat ve sporla tanıştırdılar

Kırsal kesimdeki çocukları sanat ve sporla tanıştırdılar
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.08
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.08
Avrupa Çocuk Dostu Kentler Birliği üyeleri arasında yer alan, Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonunun (UNICEF) verdiği ''çocuk dostu şehir'' unvanına sahip Gaziantep'te yürütülen ''Çocuk Sanat Merkezi Projesi'' kapsamında 627 çocuk müzik, resim ve tiyatroyla tanıştı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, ''çocuk dostu şehir'' olmanın verdiği sorumlulukla kentte çocuklara yönelik birçok çalışma yürüttüklerini belirtti.
Kurdukları parklar, düzenledikleri festivaller, gezegen evi, bilim merkezi ve daha birçok çalışmayla çocuklara yönelik farklı bir hizmet gerçekleştirmeye çalıştıklarını, belediye bünyesinde Çocuk Hakları Birimi ve çocuk meclisi oluşturduklarını ifade eden Marangoz, şöyle konuştu: ''Çocuklarımızın yaşamlarında sanatın yeri çok fazla yok. Çocukların okullarındaki eğitimde ya da evdeki yaşamlarında bilgisayar ve televizyon arasında ne kadar sanat var- Bu bizim uzun süredir hayalimizdi, yapmak istediğimiz bir projeydi. Kalkınma Bakanlığının desteğiyle Gaziantep Valiliğinin koordinasyonunda yürütülen Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında bu hayalimize ulaşmak için proje hazırladık.''
Marangoz, proje çerçevesinde Ömer Ersoy Kültür Merkezi ve İmar Şehircilik Daire Başkanlığına ait Koruma Uygulama Denetim Bürosuna ait binada 627 çocuğa resim, ebru, el sanatları, seramik, mozaik, heykel, modern dans, fotoğraf, keman, ritim, gitar ve tiyatro konusunda kurs verildiğini ifade etti.
Kursların şu anda haftada bir gün verildiğini ancak okulların tatile girmesinin ardından kurs sayısını haftada iki güne çıkaracaklarını belirten Marangoz, şöyle konuştu: ''Temellerini sağlam atmaya gayret ediyoruz. Amacımız proje bittikten sonra bile kültür dairesi olarak bu çalışmayı görevlerimiz arasına alıp faaliyetleri sürdürmek. Hedefimiz şehirde sinerji oluşturmak. Ailelerimiz sanata ve kültüre değer veriyor. Sanatsal eğitimin çocuklarımızın eğitim kalitesine de katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Ümidimiz günün birinde bir binayı çocukların kullanacağı bir sanat merkezine dönüştürmek.''
Marangoz, kurslara kayıtların devam ettiğini, kursa katılan çocuk sayısının artacağını düşündüklerini kaydetti.
''Sağlıklı gelecek için spor''-
Marangoz, daha önce belediye olarak ''Sağlıklı Gelecek Sporla Gelecek Projesi''ni yürüttüklerini, ilgi olduğunu gördükten sonra projeyi sürdürdüklerini belirtti. ''Olimpiyat Yolu 1'' ve ardından ''Olimpiyat Yolu 2'' projelerini hayata geçirdiklerini ifade eden Marangoz, ''İlköğretim okullarında, özellikle kırsal bölgelerde okuyan çocukların yaşamına bu sayede spor girdi. Sporun çocuklarımızın eğitimdeki kalitesini artırdığını görüyoruz'' diye konuştu.
Marangoz, proje kapsamında 300'ün üzerinde öğrencinin atletizm, masa tenisi, güreş, badminton, izcilik, satranç, basketbol, futbol, voleybol ve tenis dallarında kurs gördüğünü kaydetti.
Kursların yanı sıra öğrencilerin spor kıyafetleri ve spor malzemelerini karşıladıklarını bildiren Marangoz, ''Sporla ilgilenen çocuklarımız daha moralli ve enerji dolu oluyor, yaşama dört elle sarılıyor. Kurs gören çocuklarımız masa tenisi ve atletizmde Türkiye finallerine çıkacak. Diğer takımlarla da müsabakalara katılmaya çalışıyoruz. Öğrenciler hem spor yapıyor hem de sağlıklı bir şekilde yaşama daha pozitif bakıyor'' dedi.SHA

resim
Marangoz, proje çerçevesinde Ömer Ersoy Kültür Merkezi ve İmar Şehircilik Daire Başkanlığına ait Koruma Uygulama Denetim Bürosuna ait binada 627 çocuğa resim, ebru, el sanatları, seramik, mozaik, heykel, modern dans, fotoğraf, keman, ritim, gitar ve tiyatro konusunda kurs verildiğini ifade etti.


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *