ANASAYFA arrow right Güncel

Kişi başına düşen milli geliri artırmak zorundayız

Kişi başına düşen milli geliri artırmak zorundayız
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.42
GAÜN’de 2011 – 2012 Akademik yılı düzenlenen törenle başladı
Gaziantep Üniversitesi 2011 – 2012 Akademik Yılı, Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen “Açılış Töreni” ile başladı. 2011 – 2012 Akademik yılının açılışında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, devletle milletin el ele olması gerektiğini söyledi.
Bakan Şahin, “Toplumsal huzur ve barış toplumsal kalkınmayla eşit bir hale gelmiştir. Toplumsal kalkınmada sürdürülebilir bir büyümeyi başardığımız zaman topyekun kalkınabilmeyi başardığımız bir gerçektir. Ekonomik kalkınma ne kadar önemliyse doğa, çevre, nesiller arası dayanışma, aile, kadın hakları o kadar önemlidir. Bunu başarabilmemiz için küreselleşmeyi ve yerelleşmeyi çok iyi yönetmemiz gereken bir dünya düzenindeyiz. Küreselleşmeyi yönetmek, kişi başına düşen milli geliri artırmak zorundayız. Bunları yapabilmenin en önemli şartlarından bir tanesi de beşeri sermayeyi maksimum ölçüde kullanmaktır. Ülkemiz artık gündem belirleyen bir ülke olurken şehrimiz en az ülkemiz kadar hızlı büyümeyi başaran ve Ortadoğu’yu, komşularıyla ticareti, sosyal ilişkileri maksimum seviyeye çıkarabilme ve müteşebbis ruhuyla sanayisiyle, ticaretiyle, kültürüyle, turizmiyle, sağlığıyla artık her noktada yükselen bir şehir durumundadır” ifadesinde bulundu.

Hepimiz daha güzel bir
dünyada yaşamak istiyoruz
Eğitimin önemine dikkat çeken Vali Erdal Ata, “Türk milli eğitiminin temel amacı Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı düşünme, algılama ve problem çözme yeteneği gelişmiş demokratik, özgürlükçü ve manevi değerlere bağlı yeni fikirlere açık kişisel sorumluluk duygusuna sahip, milli kültürü özümsemiş, farklı kültürleri yorumlayabilen, çağdaş uygarlığa katkıda bulunabilen bilim ve teknoloji üretmeye yatkın, beceri düzeyi yüksek, üretken ve yaratıcı, bilgi çağı insanları yetiştirmektir. Bu da devletimizin en önemli görevlerinin başında gelmektedir. Hepimiz daha güzel bir dünyada, daha iyi şartlarda yaşamak istiyoruz. Dünyanın en güzel iklimi ve en değerli topraklarına sahip olan ülkemizde bugün sahip olduğumuz hayat standartlarını yeterli görmüyoruz. Medeniyetin nimetlerinden daha çok pay almak isteriz. Bu nedenle eğitime çok önem vermeliyiz” şeklinde konuştu.
Üniversitenin esas işi
bilimsel bilgi üretmektir
“Üniversitenin evrensel olanın üretildiği ve ortaya çıkarıldığı bir yer olması, onu diğer eğitim ve öğretim kurumlarından ayrıştırır” diye konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, “Eğitim ve öğrenim üniversitenin faaliyetlerinden yalnızca birisidir. Diğer yandan Üniversitenin esas işi bilimsel bilgi üretmektir. Eğer üniversite, bilimsel bilgi üretmekten uzaklaşıp, sadece öğrenim yapılan bir yer haline gelirse orada çıta aşağıya doğru inmeye başlar. Üniversite o zaman yükseköğretim kurumu olmaktan çıkar, bir ortaöğretim eğitim kurumuna dönüşür. Bilim insanları da öyle bir yerde bilim insanı olmaktan çıkarak, sadece öğretici olurlar” şeklinde konuştu.
Üniversitemizin ve milletimizin geleceğe daha ümitli bakabilmesi için yegane çıkar yolun birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışmak olduğunu belirten Gaziantep Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Ersin Yıldırımer, üniversitemizin açılış töreninin ayrıcalıklı bir anlam içerdiğini ifade etti.




Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *