Çevre Bakanlığı tarafından 52 projesi onaylanan Limak’ın tek projesi dahi reddedilmedi. Limak’ın her projesine ÇED gerekli değildir veya ÇED olumlu kararı veren Bakanlığın ÇED olumsuz kararı verdiği proje sayısı sıfır.
Muğla Akbelen Ormanı'nda kömür sağlamak için ormanın YK Enerji’ye tahsis edilmesiyle, ağaçları kesmeye başlayarak gündem olan Limak Holding ve bağlı şirketler, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ÇED verilerine göre 2014’ten bu yana 13 ilde 52 projeye ÇED onayı aldı. Limak’ın 5 enerji, 39 maden, 8 sanayi sektöründe ÇED onayı bulunuyor.
Çevre Bakanlığı tarafından 52 projesi onaylanan Limak’ın tek projesi dahi reddedilmedi. Limak’ın her projesine ÇED gerekli değildir veya ÇED olumlu kararı veren Bakanlığın ÇED olumsuz kararı verdiği proje sayısı sıfır.
Kırklareli
Kırklareli’nde Vize ve Pınarhisar ilçelerinde 9 maden projesi bulunan Limak’ın, bölgede 1 adet de çimento fabrikası var. Uzun yıllarda bölgede faaliyet yürüten Limak son ÇED onayını 2019’da aldı.
Tekirdağ
ÇED sisteminde yer alan bilgilere göre Tekirdağ’da tek projesi olan Limak, Süleymanpaşa ilçesinde maden ocağı işletiyor. Tras taşı üreten şirket son ÇED onayı 2014 yılında aldı.
Balıkesir
Balıkesir’in İvrindi, Sındırgı, Karesi, Altıeylül ve merkezde faaliyet yürüten Limak bölgeyi maden üssüne çevirmiş durumda. Kalker ocağına ağırlık veren şirketin toplamda 7 projesi bulunuyor.
Düzce
Düzce’de tek işletmesi olan Limak’ın Gümüşova ilçesinde ‘klinker öğütme ve paketleme tesisi’ bulunuyor. Şirket, çimentonun bir önceki safhası olarak adlandırılan klinker tesisi için 2016 yılında onay aldı.
Ankara
Başkent’te birçok projesi olan Limak, Haymana, Polatlı, Etimesgut gibi ilçelerde faaliyet gösteriyor. Ankara’da maden ocakları ve kapasite artırım projeleriyle birlikte toplamda 6 maden projesi bulunan Limak, 1 adet de beton santralı işletiyor.
Diyarbakır
Diyarbakır’da Ergani’yi mesken tutan Limak’ın 3 projesi bulunuyor. Tesislerine elektrik sağlamak için güneş enerji santralı kuran Limak’ın ayrıca bölgede kalker ve marn ocağı işletiyor.
Bitlis
Bitlis’te çimento işi yapan Limak’ın tek tesisi bulunuyor. Tatvan’da çimento öğütme ve paketleme tesisi işleten şirket ÇED onayını 2014 yılında onay aldı.
Siirt
Siirt’te maden ocağı ve tesislerine ağırlık veren Limak, toplamda 7 proje için ÇED onayı aldı. 6 maden ocağı ile tesisi, bir tane de güneş enerji santralı için izin alan Limak’ın son projesi Sadece 1 tanesi güneş enerji santralı projesi olan Limak son onayını 12 Nisan’da aldı.
Mardin
Projeleri özellikle, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yoğunlaşan Limak'ın Mardin'de enerji santralı bulunuyor. Bölgeye güneş enerji santralı kuran Limak, Mart ayının sonunda ÇED onayı aldı.
Şanlıurfa
Güneydoğu’yu es geçmeyen Limak’ın Urfa’da birçok alanda faaliyet gösteriyor. Toplamda 5 projeye onay alan şirket, 3 maden ocağı, 1 çimento tesisi, 1 tane de güneş santralı bulunuyor. Şirket yaptığı güneş santralları tesislerine enerji sağlamak için kuruyor.
Kilis
Limak diğer illerde olduğu gibi Kilis’te de maden projesi ve beton santralı işletiyor. Merkez ve Polateli’nde faaliyet yürüten Limak’ın toplamda 5 maden projesi, 1 adet de beton santralı bulunuyor.
Hatay
6 Şubat Depremi’nin en çok etkilendiği illerden olan Hatay’da hâlâ su sorunu yaşanırken Limak, kazancının derdinde. Hatay’ın Erzin ilçesine güneş enerji santralı kurmak isteyen Limak’a depremden 3 ay sonra ÇED olumlu kararı verildi.