Üreten ve ihracat yapan kesimin elinin güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan GSO Başkanı Adnan Ünverdi, “Nakit akışına, krediye her zamankinden fazla ihtiyacımız var. Çarklar dönsün ki ürettiğimizi ekonomiye kazandırabilelim. Bu konuları ve sektörel taleplerimizi de her programda dile getiriyor, ilgili bakanlarımıza ve kurumlarımıza iletiyoruz” ifadelerini kullandı.
GSO Ekim Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Meclis ve Meslek Komite Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Meclis toplantısında ekonomide yaşanan gelişmeler, kent sanayisinin son durumu, yaşanan sorunlar, çözüm önerileri ve GSO’nun yürütmüş olduğu proje ve çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.
Toplantının açılış konuşmasını yapan GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, "Geldiğimiz noktada sanayicilerimiz farklı farklı sektörlerde uluslararası rakiplerine karşı mücadele gücünü artırmak hedefiyle çalışmaktadır. Bölgemiz ve dünyanın belirli noktalarında yaşanan sorunların ihracatımıza etkileri, küresel çaptaki ekonomik sıkıntıları da göz önünde bulundurarak; bu dönemde ülkemizi ve iş dünyamızı iyi konumlandırabilmemiz için gereken adımları hızla atmamız gerekiyor. Bunun için de kamu-özel sektör diyaloğunu daha da sıklaştırmak, kurum ve kuruluşlarımızla iş birliği içerisinde ortak akılla bu süreci geliştirmek durumundayız" dedi.
Atıl kapasiteler yüzünden üreticilerimiz bundan büyük zarar görür
Ekonomide yaşanan güncel gelişmeler de değinen GSO Başkanı Adnan Ünverdi, “Teşvik konusu hep gündemimizde oldu ve ilgili kurumlara çok defa bu konuyu ilettik. Devletimiz tarafından da yeni bir teşvik yasasında sona gelindiği belirtiliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır, ‘Yerel Kalkınma Hamlesi’ başlığı ile verilecek teşviklerde sadeleşmeye gidileceği, yeni teşvik sisteminde kalkınma ajanslarının daha fazla devrede olacağını ve en önemli olarak da her şehirde öne çıkan alanlara ileri düzeyde teşvikler vererek endüstriyel üretimi artıracaklarını belirttiler. Bu noktada yerel odaklı olan teşvik programının bölgesel kalkınmaya çok büyük hız kazandıracağını ve bunun da genele yayılacağını düşünüyoruz. Ancak bölgede yatırımı fazla diyerek, yığılmaların olduğu sektörlerde yeni yatırımlar teşvik edilirse, sanayimiz hem gelişemez hem de atıl kapasiteler yüzünden üreticilerimiz bundan büyük zarar görür. Bu sebeple yığılmaların olduğu alanların iyi tespit edilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bölgesel anlamda katma değeri artıracak alanların desteklenmesiyle yeni teşvik programının gelişim ve katma değerli üretime geçişte etkin rol üstleneceğine inanıyoruz” diye konuştu.