ANASAYFA arrow right Güncel

Öğretmen ve memur artan kira ve enflasyon karşısında yıkıldı

Öğretmen ve memur artan kira ve enflasyon karşısında yıkıldı
YAYINLAMA: 05 Haziran 2023 / 21.12
GÜNCELLEME: 05 Haziran 2023 / 21.12
Öğretmen maaşlarının yoksulluk sınırının üzerinde olacak şekilde belirlenmesi çağrısında bulunan Mil Maarif Sen Genel Merkez Yöneticisi ve İl Temsilcisi Reşit Özdemir, “Ülkemizde yaşanan enflasyon dolayısıyla ekonomik olarak zor günler geçiren memur ve öğretmenler, Gaziantep ve 11 ilde yaşanan depremden dolayı artan kira ve enflasyon ile adeta ekonomik olarak yıkıldılar. Deprem tazminatının süresinin uzatılması ve 2 yıla çıkarılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Öğretmenler üvey evlat muamelesi görüyor

Öğretmenlerin üvey evlat muamelesi gördüğüne dikkat çeken Özdemir, öğretmenlerin hem itibarlarının iade edilmesi hem de maaşlarında düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı. “Sosyoekonomik durumu yeterince gelişmemiş evinin ihtiyacını kredi kartına borç yaparak karşılayan öğretmen kimseye idol olamaz. Geçim derdine düşen insan ne yaşarsa öğretmen de onu yaşar. Hatta hiçbir çaba sarf etmeden kendini geliştirmeden kitap dahi okumadan en kolay işlerde öğretmen maaşlarını alabilecek kişiler neden ömrünün yarısını kitap okumakla ve bilimle geçirsin” şeklinde konuştu.

Özdemir, “Öğretmen olmak için hayatının en verimli çağını eğitime vermiş ve pek çok sınavdan geçmiş. Öğretmenler bu maaşlar ile öğrencilere ideal insan olmayı öğretecek; ülkenin geleceği olan çocukları hayal dünyalarını inşa edecek. Öğretmen şehirler gezmeli tarihi yerinde görüp deneyimlerini ülkenin evlâtlarına anlatacak imkana sahip olmalı. Öğretmenler gezmek değil, evlerinin ihtiyaçlarını zorla görür duruma düşmüşler” tespitini yaptı.

Öğretmenler, kamu işçi maaşlarından ya da asgari ücret artışından rahatsız değil

Öğretmen maaşlarının temel ücret politikası olan asgari ücret ya da kamu işçisi maaşı ile kıyaslanmasının yanlış olduğunu ifade eden Özdemir, “Kamuoyunda öğretmen maaşlarının sürekli asgari ücretle ya da kamu işçisi maaşıyla karşılaştırılmasına karşı çıkıyoruz. Zira herkesin uzmanlık alanı, eğitim seviyesi ve yaptıkları işlerin zorlukları farklı. Öğretmenler, kamu işçi maaşlarından ya da asgari ücret artışından rahatsız değil. Ancak öyle bir algı oluşturuluyor ki; sanki asgari ücrete yapılan zamma karşı, işçilere yapılan zamma karşı çıkıyormuş gibi lanse ediliyor. Aksine herkesin hak ettiği maaşı alması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Mil Maarif Sen Genel Merkez Yöneticisi ve İl Temsilcisi Reşit Özdemir, konuşmasını şöyle tamamladı: “Öğretmenin sosyoekonomik durumu sadece öğretmeni değil ülkenin geleceğini de ilgilendirir. Kendini ilme ve bilime adamış nesiller öğretmenler sayesinde oluşur. Öğretmene yapılacak yatırım geleceğe yapılan yatırım. Öğretmenlerin sosyoekonomik düzeyleri toplumda iyi bir noktada hatta en önde olmalı. Öğretmenlerin maaşlarının gösterge bir seviyede olması; bu mesleği gelecekte daha başarılı öğrencilerin üniversitede tercih listelerine almasını sağlayacak ve akademik başarısı daha yüksek öğrencilerin öğretmenlik yapmalarının önünü daha da açacak.” Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *