ANASAYFA arrow right Güncel

Onlar mı çok zeki, yoksa dolandırılanlar mı aptal!

Onlar mı çok zeki, yoksa dolandırılanlar mı aptal!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.55
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.55
Artık dolandırıcılar da bir telefon kadar yakın!

Son günlerde Gaziantep’te meydana gelen iki dolandırıcılık olayı, dolandırıcılar mı çok zeki, yoksa dolandırılanlar mı fazla saf sorusunu gündeme getirdi. Çünkü her iki olayda da vatandaşlar kendilerine polis diye telefon açan kişilerin sözü üzerine elleriye götürüp havale yaptılar. İki telefonla dolandırılan paranın miktarı 300 bin lira.

60 bin lira havale istedi
Gaziantep polisi bir şikayet üzerine dolandırıcılık olayı ile ilgili inceleme başlattı. Yapılan araştırmalar sonucunda İstanbul'da yaşayan ancak iş nedeniyle Almanya'da bulunan bir kişiyi telefonla arayan bir şahıs, kendisini emniyet görevlisi ve cumhuriyet savcısı olarak tanıttı. Şüpheliler mağdur vatandaşa, "Adınıza birçok kart basılmış, dış ülkelerde borçlandırılmışsınız, bu şebekeyi yakalamak için para havalesi yapmanız gerekiyor” diye telefon açtı. Duruma ikna olan kişi, verilen bir isim adına 60 bin TL havale yaptı.

Bankadan parayı çekerken yakalandı
Olayla ilgili cumhuriyet savcılığının koordinesinde harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri paranın gönderildiği bankada tedbir aldı. Hesabına para yatırılan şahıs, parayı çekmek için bankaya gelince gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli emniyet müdürlüğünde alınan ifadesinin ardından, 'Unvan kullanmak suretiyle yankesicilik ve dolandırıcılık' suçundan adli makamlara sevk edildi.


Diş hekiminin 243 bin lirasını dolandırdı
Telefonla aradığı diş hekimine kendisini başkomiser olarak tanıtan bir başka şahıs da, "PKK'ya kimlik bilgileriniz kullanılarak para aktarılıyor. Bunun önlenmesi için bize para yatırmanız gerekiyor" diyerek diş hekiminin 243 bin TL'sini dolandırdı.
Kendisini Başkomiser Ali olarak tanıtan bir kişi, diş hekimi M.Ö.'yü telefonla arayıp, mikrofona telsiz sesini vererek, "Ben Başkomiser Ali, telefonunuzdan terör örgütüyle görüşme yapılmış ve kimlik bilgileriniz kullanılarak para aktarılıyor. Suçsuz olduğunu ispatlamak için 243 bin lira yatırmanız gerekiyor. Paranız devlet güvencesinde, size geri verilecek" diyerek para talebinde bulundu. Diş hekimi, dolandırıcının verdiği hesap numarasına 103 bin TL'yi yatırdı.

Diş hekimi 140 bin lirayı Nizip’te
bir elektrik direğinin dibine bıraktı
Paranın hesaba yatırılmasından sonra tekrar diş hekimini arayan dolandırıcı, 140 bin TL'yi de Gaziantep'in Nizip ilçesinde verilen adrese götürüp bırakmasını istedi. Bunun üzerine M.Ö., Nizip'e giderek dolandırıcının verdiği adresteki elektrik direğinin dibine içinde para bulunan çantayı bırakıp uzaklaştı. Diş hekimi, bir süre sonra kendisini arayan telefonu aradı ancak cevap alamayınca dolandırıldığını anladı. M.Ö., 140 bin lirayı almak için elektrik direğinin yanına gittiğinde çantanın yerinde olmadığını gördü.

243 bin lirayı kaptırdıktan sonra polisi aradı
243 bin TL'yi dolandırıcıya kaptıran diş hekimi M.Ö., Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne giderek şikayette bulundu.
Polis, diş hekimini dolandıran kişinin kimliğini tespit etmeye çalışıyor.




Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *