Özel güvenlik personeli için yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Haklarında soruşturma açılan özel güvenliklerin kimlik iptalleri için artık yalnızca soruşturma açılması yeterli olmayacak; kovuşturma şartı da aranacak.
Kamuda ve özel sektörde çalışan yaklaşık 375 bin özel güvenlik personelini ilgilendiren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeye göre haklarında soruşturma açılan özel güvenliklerin kimlik iptalleri için artık yalnızca soruşturma açılması yeterli olmayacak; kovuşturma şartı da aranacak
Düzenleme, sendikamızın verdiği
kararlı mücadelenin bir sonucu
Mağduriyetlerin giderildiğini kaydeden Güvenlik-İş Sendikası Gaziantep il Başkanı Mehmet Fatih Genç, ‘’Özel güvenlik görevlilerimizin iş güvencesini artıracak ve yıllardır yaşadıkları mağduriyetleri sonlandıracak olan bu düzenleme, sendikamızın verdiği kararlı mücadelenin bir sonucu’’ dedi.
Genç, ‘’Daha önce özel güvenlik görevlilerinin kimlik kartları yürürlükteki kanunun hükümleri gereği, basit suçlardan 1 yılın üzerinde ceza verilerek Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması (HAGB) kararı alındığında veya bazı suçlardan soruşturma açıldığı an iptal ediliyordu. Ayrıca, yalnızca soruşturma altında olan meslektaşlarımız bile kovuşturma süreci tamamlanmadan mesleklerinden uzaklaştırılıyordu. Bu durum, sektörde ciddi mağduriyetlere yol açıyordu. Yeni düzenleme ile bu sorun ortadan kalktı’’ ifadelerini kullandı.
Sektörde adalet duygusu güçlenecek
Yeni düzenleme ile katalog suçlar hariç, Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması (HAGB) kararının kaynaklı kimlik iptallerinin önleneceğini sözlerine ekleyen Genç, ‘’Kimlik iptalleri için yalnızca soruşturma açılmış olması yeterli olmayacak artık kovuşturma şartı aranacak. Casusluk ve gizli bilgilerin ifşası gibi nitelikli suçlarda düzenleme güçlendirilmiş ve 'devletin güvenliğine' ibaresi eklenmiş. Bu düzenlemeler, özel güvenlik görevlilerimizin iş güvencesini artırmakla kalmayacak, sektördeki adalet duygusunu da güçlendirecek’’ vurgusu yaptı.
Düzenleme, 375 bin özel güvenlik görevlisi için milat niteliğinde
‘Bu düzenleme, 375 bin özel güvenlik görevlisi için milat niteliğinde’ diyen Genç, ‘’Söz konusu düzenleme ile yıllardır çözüm aranan bir mağduriyetin önüne geçildi. Bu süreçten sonra meslektaşlarımız daha huzurlu bir şekilde görev yapacak. TUSAŞ'a yapılan terör saldırısında meslektaşlarımızın kahramanca müdahalesinde olduğu gibi her zaman ve her yerde özel güvenlik görevlileri olarak kamu düzeninin sağlanmasında görev alanlarımızda can ve mal koruyacak, huzur ve düzenin sağlanması için gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz’’ dedi.