ANASAYFA arrow right Güncel

Piyasaya nitelikli elaman kazandırılmıştır

Piyasaya nitelikli elaman kazandırılmıştır
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.06
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.06
İl İstihdam Kurulu 2011 yılı 3. olağan toplantısı, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı başkanlığında yapıldı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Süleyman Kamçı ile birlikte, Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, İl Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakam Vekili Mehmet Taşdöğen, SGK İl Müdürü Ahmet Yetim, İş-kur İl Müdürü İlyas Bulduk, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fikret Atak, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan ile kurul üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Vali Kamçı, günümüzdeki nitelikli iş gücünün, fiziki sermayenin önüne geçtiğini söyledi. Kamçı, eğitilmiş ve iyi yetiştirilmiş iş gücünün küresel ekonomide rekabet gücünün korunmasında çok önemli bir unsur olarak kabul edildiğini ifade etti. İşletmelerin rekabet gücünün, sahip olduğu iş gücünün becerisiyle doğu orantılı olarak arttığını dile getiren Kamçı, "Bu duruma paralel olarak ülkelerin rekabet gücü de sahip oldukları insan kaynaklarının niteliğiyle doğru orantılıdır. Teknolojik ilerleme ve üretim biçimlerinde meydana gelen değişimin en önemli sonuçlarından biri yüksek becerili işlerde talep oluşturmasıdır. Bunun sonucunda mesleki eğitim, girişimcilik ve yaşam boyu eğitim, istihdam politikalarının anahtar terimleri haline gelmiş, bu kapsamda istihdam politikaları pasif politikalardan aktif işgücü politikalarına kaydırılmıştır" dedi.
Vali Kamçı, eğitim sistemi çıktılarının işgücü piyasasının girdilerini oluşturduğunu kaydederek şöyle konuştu:
"Dolayısıyla işgücü planlamasının, teknolojik gelişmelere ve iş hayatının talebine göre yapılması gerekir. Teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği günümüzde, mesleki eğitim kurumlarının bu hıza yetişecek şekilde eleman yetiştirmesi ancak okul-sanayi ve üniversite-sanayi işbirliğinin kurulması ve işyeri ağırlıklı eğitim modelinin benimsenmesiyle mümkündür. Bu anlamda İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulumuzun almış olduğu kararlar, iş piyasasının nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasında son derece olumlu katkı sağlamıştır."
Vali Kamçı'nın konuşmasından sonra söz alan İşkur İl Müdürü İlyas Bulduk ise, göreve geldikleri günden beri özverili bir şekilde çalıştıklarını belirterek, "Sosyal taraflarla diyalogumuzu geliştirdik. Eğitime üniversitelerimizi de dahil ettik. Yani mesleki eğitimlerimiz üniversite öğretim elemanları tarafından da yerine getiriliyor. İlimiz en pahalı hizmeti alan il konumundayken hizmet satın almalarını makul seviyeye getirdik ve Türkiye ortalamasının altına düşürdük. Gaziantep'te öne çıkan ekonomik faaliyet biçimleri, tekstil, halı, gıda, kimya, metal, makine ve plastikten oluşuyor. Çalışanların Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olarak dağılımına baktığımızda Mayıs 2011 yılı sonu itibariyle ilimizde 183 bin 160 kişi bir iş yerine bağımlı olarak çalışıyor. Bağımsız olarak çalışanların sayısı ise 60 bin 227 kişi bulunuyor. 34 bin 951 kişide memur olarak çalışıyor. İlimizde SGK'ya bağlı olarak 278 bin 337 kişi çalışmaktadır" diye konuştu.
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fikret Atak da, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı mesleki ve teknik eğitim veren okullarda açılması planlanan bölümler hakkında bilgi verdi.
Toplantı dilek ve temennilerin belertilmesiyle sona erdi.İHA

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *