ANASAYFA arrow right Güncel

Satışlarda yüzde 30 bir düşüş var

Satışlarda yüzde 30 bir düşüş var
YAYINLAMA: 13 Şubat 2024 / 19.08
GÜNCELLEME: 13 Şubat 2024 / 19.10

“Kemerleri sıkmaya devam edeceğiz” diyen Gaziantep Helvacılar ve Dondurmacılar Odası Başkanı Emin Özlü, “Akaryakıta gelen zam durdurulmalı. Yoksa geçmişte olduğu gibi yine günlük zamlar gelmeye başlayacak” şeklinde konuştu.

Sanayici nasıl ödüyorsa esnaf da ödesin diyorlar

Asgari ücret, SGK ve BAĞKUR primlerinin yanı sıra gider girdi maliyetlerinin yükselmesinin sektörü çıkmaza soktuğunu dile getiren Özlü, “Satışlarda yüzde 30 dolaylarında bir düşüş söz konusu. Bunun nedeni giderlerin beklenenin üzerinde gerçekleşmesi. SGK ve BAĞKUR prim ödemeleri 6 bin 500 lira ile 7 bin lira arasında değişiyor ve bu konuda hiç kimse bir çalışma yapmıyor. Sanayici nasıl ödüyorsa esnaf da ödesin diyorlar. Dolayısıyla sigorta prim ödemelerinde bir indirim yapılmalı ki esnaf ödeyebilsin” dedi.

Dükkan kiralarına yüzde 80 ile 90 zam yapıldı

Dükkan kiralarına yüzde 80 ile 90 arasında zam yapıldığını dile getiren Özlü, “Ülkemizde enflasyon yüzde 65 dolaylarında olmasına karşın mülk sahipleri dükkan kiralarına yüzde 80 ile 90 arasında zam yaptı. Kazancımız yüzde 40 ile 50’si kira ile sigorta ödemelerine gidiyor. Esnaf sadece evine ekmek götürmek için mücadele ediyor. Biraz daha kemerlerimizi sıkmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Mazota zam gelmesi engellenmeli

Akaryakıta zam geldiğinde A’dan Z’ye tüm ürünlere zam geldiğini sözlerine ekleyen Başkan Özlü, “Ürün yapımında kullandığımız A’dan Z’ye her şeye yüzde 50 oranında zam geldi. Bu zamda asgari ücretin etkisi var. Bundan sonra zam gelmesi bizi korkutuyor, endişeye sevk ediyor. Mazota zam gelmesi engellenmeli” çağrısında bulundu.

Esnafımızın dijitalleşmeye önem vermesi lazım

Sektörde makineleşmenin 10 yıldan beri devam ettiğini sözlerine ekleyen Gaziantep Helvacılar ve Dondurmacılar Odası Başkanı Emin Özlü, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Kalifiyeli ve ara eleman sıkıntımız devam ediyor. Eğer makine olmasaydı bu kadar ürün çıkartılamazdı. Geçmiş dönemler işler el emeği ile dönüyordu ancak şimdi dönmüyor. Mutlaka makineleşme olması gerekiyor. Mecburen kabuk değişimine ayak uydurmak zorundayız. Çünkü artık her şey internet satışına döndü. Yani esnafımızın dijitalleşmeye önem vermesi lazım” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *