ANASAYFA arrow right Güncel

Seyahat acenteleri tarihin en büyük krizini yaşıyor

Seyahat acenteleri tarihin en büyük krizini yaşıyor
YAYINLAMA: 07 Haziran 2023 / 21.39
GÜNCELLEME: 07 Haziran 2023 / 21.40
Gaziantep’teki seyahat acenteleri düzenlenen yemekte bir araya geldi. Yemek de 2023 yılı turizm sezonu ele alındı, sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı

Seyahat acenteleri düzenlenen yemekte buluştu. Düzenlenen yemekte Kahramanmaraş depremlerinin sektöre etkisi, sorunlar, çözümleri ele alındı. Acenteler, pandemi de olduğu gibi deprem sonrasında da yeteri kadar destek alamadıklarını dolayısıyla zor şartlar altında ayakta kalma mücadelesi verdiklerini belirtti. “Destek verilmez ise sektör olarak ya küçüleceğiz ya da tek tek kepenk kapatacağız” ifadelerini kullandı.
Zor günler yaşayan
acenteler, destek bekliyor

Bacasız sanayi olan nitelendirilen, Türkiye’ye yılda milyonlarca turist getirip milyarlarda dolar döviz girdisi sağlayan seyahat acenteleri pandemi döneminde olduğu gibi 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremleri ile birlikte büyük bir yara aldı. Deprem sonrasında tüm turlarla birlikte rezervasyonların birçoğu iptal edildi. O yüzden zor günler yaşayan acenteler, destek bekliyor.

TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, “Bölgede faaliyet gösteren seyahat acentelerimiz tarihinin en büyük krizini yaşıyor. Afeti yaşayan şehirlerimizde yaşam yeniden kurulurken meslektaşlarımızı destekleyerek seyahat acentelerimizi yeniden işler hale getirmeyi, bölgeyi turizmle canlandırmayı hedefliyoruz” dedi.
Artık para kazanmayı bıraktık, günü kurtarma derdindeyiz

TÜRSAB olarak her zaman acentelerin yanında olduklarını belirten Kılınç, 2023 yılı aidatların alınmayacağı müjdesini verdi. “Pandemi döneminde olduğu Kahramanmaraş depremleri sonrasında verilen kredilerden ve desteklerden yeteri kadar yararlanamadık. Turlarla beraber yapılan rezervasyonların birçoğu iptal edildi. Artık para kazanmayı bıraktık, günü kurtarma derdindeyiz” şeklinde konuştu.

Şartlar ne olursa olsun çalışmaya devam edeceğiz

Kılınç, seyahat acentelerinin üvey evlat muamelesi gördüğünü ancak hak etmediklerinin altını kalın harflerle çizdi. “Bizler, yıllık milyonlarca turisti getiren ülkeye ise milyarlarca dolar döviz girdisi sağlayan sektörün temsilcileriyiz. Böylesine büyük ve önemli bir sektörün göz ardı edilmesi çok yanlış. Biz ülkemize daha fazla turist ve döviz girdisi sağlamak için gece-gündüz demeden canla başla çalışırken, önümüze engeller konulmasını asla kabul etmiyoruz. Şartlar ne olursa olsun çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Gaziantep üzerindeki olumsuz algıyı yıkmak için tüm kurumlarla iş birliği içerisindeyiz

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin güvenli olduğunu Gaziantep’te hasarlı otellerin olmadığını, tarihi ören yerlerinin ve müzelerin hiç hasar almadığının anlatılması gerektiğini vurgulayan Kılınç, “Gaziantep merkez, diğer iller gibi depremden çok fazla etkilenmedi. Ancak sosyal medya paylaşımları sanki kent merkezinde de büyük yıkımlar olmuş gibi gösterince insanlarda bir korku meydana geldi. Halbuki şehir merkezinde hem konaklama hem yeme-içme hem de tarihi ve ören yerlerimizde müzelerimizde hiçbir sıkıntı yok. Bunu kenti yönetenlerin iyi anlatması gerekiyor. Gaziantep üzerindeki olumsuz algıyı yıkmak için tüm kurumlarla iş birliği içerisindeyiz.” Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *