Görüşlerimiz alınmadı
“Son bir haftadır gündemde olan bu maaş artışı ve seyyanen zam konusunu sivil toplum kuruluşları temsilcileri olarak bizde ancak Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunulan taslaklar üzerinden öğrendik” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Öneri daha komisyona gelmeden önce konunun muhatabı olan bizlerle istişare edilmesi ve görüşlerimizin alınması gerekiyordu ki bu sayede hem kapsayıcı olsun hem de gerçekten bizim sorunlarımız için çözümler sunabilsin” açıklamasını yaptı.
Aile sağlığı merkezinin işletilmesi için ödenen “Cari gidere” sadece memur maaş zammı oranında yani yüzde 17,55 oranında bir artış yapılacağını açıklayan Erdoğan, “Ödemenin harcandığı en büyük kalem olan asgari ücretli personelin maaşına yüzde 33 oranda zam yapıldı. Biz hekimler isteriz ki asgari ücretli emekçiye yüzde 33 değil, yüzde 100 zam yapılsın. Ancak bu yapılan orantısız maaş artışını karşılayamayacak aile hekimleri ne yazık ki binlerce aile sağlığı merkezi çalışanını işten çıkarmak zorunda kalacak” uyarısında bulundu.
Aile hekimleri artık giderleri karşılayamaz duruma geldi
Başkan Erdoğan, “Her geçen gün daha da artan aile sağlığı merkezi giderlerini aile hekimleri artık karşılayamaz duruma geldi. Bu nedenle vatandaş memnuniyetinin en yüksek olduğu kurumlar olan aile sağlığı merkezlerinin hizmet sunumuna devam etmesi ve binlerce sağlık çalışanın işsiz kalmaması için tüm aile sağlığı merkezi gruplarında “Cari gider ödemesinin” yüzde 50 oranında artırılarak sonrasında ise aile sağlığı merkezlerinin gerçek gider kalemlerine endekslenmesi gerekiyor” diye konuşma yaptı.
Temel ücretlerinin altında bir hak edişin önüne geçilmeli
Bin 77 TL ek ödemenin tavan ücrete yansıtılması ve emekliliğe etkisi olacak şekilde mevzuat düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, “Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde yer alan aile hekimleri ve Aile sağlığı çalışanlarının temel hak edişi olan ilk 1000 puana kadar olan hak ediş kalem katsayısı acil olarak yüzde 100 arttırılmalı, eşdeğer meslek gruplarının temel ücretlerinin altında bir hak edişin önüne geçilmeli” ifadelerini kullandı.
Yıl içinde azalan hak ediş sisteminden vazgeçilmeli
Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziantep Aile Hekimleri Dernek Başkanı Dr. Gökhan Erdoğan, konuşmasını şöyle bitirdi: “Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde yer alan ASM gider ödeneği kalemi oranları tüm ASM gruplarında acil olarak yüzde 50 arttırılmalı. Destek ödemesi şartsız verilmeli. Teşvik ödemesi ulaşılabilir bilimsel, gerçekçi oran ve kriterler ile yeniden düzenlenmeli, tüm aile hekimliği çalışanlarının alabilmesi sağlanmalıdır. Destek ve teşvik ödemesinde aile sağlığı çalışanları için belirlenen tavan ücretin yüzde 3 oranı yüzde 21’e çıkarılmalı. Aile hekimleri ve Aile sağlığı çalışanlarından alınan vergi oranları yıl boyu sabit tutulmalı, en fazla yüzde 20’yi geçmemeli. Yıl içinde azalan hak ediş sisteminden vazgeçilmeli.”

YAYINLAMA: 09 Temmuz 2023 / 22.52
GÜNCELLEME: 09 Temmuz 2023 / 22.52
En düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkartılmasını içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziantep Aile Hekimleri Dernek Başkanı Dr. Gökhan Erdoğan, “Kanun taslağını okurken fark ettik ki günlerdir bahsedilen “Seyyanen zam” aslında “Seyyanen zam” değil de ek ödemeymiş. Yani aslında dağ fare doğurmuş” dedi.
İlginizi Çekebilir

Fidan pazarı adı altında kurulan yerde çiçek satışı yasaklanmalı
#Güncel / 13 Mayıs 2025

4 Ayda 1 milyona yakın yolcu uçtu
#Güncel / 13 Mayıs 2025

Pediatrik Kemik İliği Nakil Merkezi, hayati bir sağlık hizmeti sunuyor
#Güncel / 13 Mayıs 2025

SANKO Holding, dijital erişilebilirliğini artırıyor
#Güncel / 13 Mayıs 2025

“Middle East Food Fair” fuarına katıldılar
#Güncel / 13 Mayıs 2025

Kuşaklar arası bağlar güçlendirildi
#Güncel / 13 Mayıs 2025
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *