ANASAYFA arrow right Güncel

Sosyal hizmet emekçilerinin sorunları ekonomik krizle daha da arttı

Sosyal hizmet emekçilerinin sorunları  ekonomik krizle daha da arttı
YAYINLAMA: 22 Temmuz 2025 / 19.07
GÜNCELLEME: 22 Temmuz 2025 / 19.07

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Gaziantep Şubesi, 8. dönem toplu sözleşme kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan taleplerini dile getirdi

Şube Başkanı Yılmaz Sucu, ‘’Çalışma koşullarının her geçen gün daha da kötüleştiği, personel yetersizliğine bağlı iş yoğunluğunun arttığı, çalışma sürelerinin uzadığı, mesleki standartlara uygunluğun ortadan kaldırıldığı bir dönemdeyiz. Bunlara ek olarak; ücretlerin giderek eridiği ve alım gücümüzün azaldığı, gerek yönetim mekanizmalarından gerekse hizmet verdiğimiz kişiler tarafından uygulanan şiddetin arttığı bir süreç yaşayan biz sosyal hizmet emekçilerinin sorunları son ekonomik kriz ile birlikte daha da belirgin hale geldi’’ dedi.

Mobbing, bürokratik ve siyasal baskılar dozunu artırarak devam ediyor

İstihdam rejimi ve çalışma biçimlerinden kaynaklı olarak sosyal hizmetler alanında mobbing, bürokratik ve siyasal baskılar dozunu artırarak devam ettiğini kaydeden Sucu, ‘’Görevde yükselme sınavlarında ve atama işlemlerinde mülakat adı altında yapılan haksızlıklarla mücadele etmeye devam ediyoruz.  bakanlık bünyesinde görevli ek ders karşılığı çalışan kişileri kadroya alım süreçlerinde, ülke genelinde bir günde ek ders karşılığı işe alınarak kadroya alımları sağlanan kişilerin olduğu yönünde çok sayıda şikayet aldığımızı ve bu konuda da gerekli araştırmaları yaptığımızı hatırlatmak isteriz’’ ifadelerini kullandı.

Aynı işi yapan meslek grupları arasındaki maaş farklılıkları iş barışını bozuyor

Aynı işi yapan meslek grupları arasındaki ciddi maaş farklılıklarının iş barışını bozduğunu sözlerine ekleyen Sucu, ‘’Sosyal hizmeti 7/24 esaslı olarak sürdüren arkadaşlarımızın, ulaşım ve beslenme ihtiyaçları karşılanmamakta, özellikle tatil bölgelerinde ve büyükşehir belediyeleri sınırları içerisinde barınma ihtiyaçlarının karşılanmasında sorun yaşanıyor. İşyerlerimizde sosyal çalışma görevlisi adı altında görevlendirilen meslek  grupları arasında neredeyse bir aylık ev kirası bedeline denk gelen maaş farklarının en yüksekte eşitlenmesi gerekiyor. Eşit işe eşit ücret en temel hakkımızdır. Aynı işi yapan meslek grupları arasındaki ciddi maaş farklılıkları iş barışını bozuyor’’ açıklamasını yaptı.

 Örgütlenmek birlikte mücadele etmek zorundayız

Sucu, ‘’Sosyal hizmetler alanında çalışan emekçiler olarak yoksulluğun, yoksunluğun ve dezavantajlı olmanın bir insan için ne demek olduğunu ve bunun nasıl önleneceğini de en iyi bilenleriz. Bu nedenle temel mücadelemiz yoksullaşmamak, yoksullaştırmamak ve insanca yaşayabilecek koşulların oluşturulması. Sosyal hizmet emekçileri olarak bizler, 2026-2027 yıllarını kapsayacak Toplu Sözleşmeye giderken; birbirimizi ötelemeden, sendika ayrımına gitmeden hem kendimiz hem de halkımızın sosyal hizmet hakkı için, yaşadığımız sorunların çözümüne yönelik haklı ve meşru taleplerimizi TİS masasında karar haline getirinceye kadar birlikte örgütlenmek birlikte mücadele etmek zorundayız’’ değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *