ANASAYFA arrow right Güncel

SSPE hastası çocuğa fizyoterapist sahip çıktı

SSPE hastası çocuğa fizyoterapist sahip çıktı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.54
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.54
Bir hastaneden SSPE hastası çocuklarının tedavisi amacıyla yeterli süre için rapor alamadıklarını ileri süren ailenin yardımına bir fizyoterapist koştu.
Onur Mahallesi'nde yaşayan Ay ailesinin, 2 yaşındaki SSPE hastası çocuklarının tedavisi için kapı kapı dolaşmış ve tedavisini sürdürebilmesi için bütün kapıları çalmıştı. Anne Mevlüde Ay, devlet hastanesinden aldıkları iki raporun ardından Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Ana Bilim Dalı'na sevk edildiklerini ifade ederek, burada çocuğunun tedavisi için haftada birkaç kez sadece 20 dakikayla sınırlı bir tedavi uygulandığını ileri sürmüştü. Kızının tedaviye cevap
vermesi için bir çok doktordan tavsiye aldığını söyleyen Ay, haftada birkaç kez en az 1.5 saatlik bir tedaviyle kızı Eylül'ün daha iyi bir duruma geleceğini söylemişti. Ailenin bütün çabasına rağmen istenen raporu alamayan ailenin sesini duyan fizyoterapist Abdullah Ağar, 2 yaşındaki Eylül Neva'nın tedavisi için kolları sıvadı. Aileye ulaşan fizyoterapist Abdullah Ağar, ilk olarak Eylül Neva'yı muayeneden geçirdi.
Çocuğun tedaviye çok iyi cevap verdiğini ifade ederek, "Haberi gördükten sonra Eylül'ün ailesine ulaşmaya çalıştım. Şu anda tedavisine başlamak için evine geldik. Çocuğun tedavisi için haftada bir gün aslında yeterli değil. Bu çocuğun potansiyeli var ve tedaviye cevap verebilir bir hasta. Ben yoğunluktan dolayı haftada sadece bir defa geleceğim. Ama annesini çocuğuna yaptıracağı hareketler konusunda eğiteceğiz. Biz gelemediğimiz günler anne bu tedaviyi uygulamaya çalışacak" dedi.
Eylül'ün fizyoterapistler eşliğinde daha uzun süreli tedavi görmesi gerektiğini de hatırlatan Ağar, "Eylül gibi Türkiye'de bir çok çocuk var. Bu çocuklar maalesef rehabilitasyon merkezlerinde haftada sadece 2 gün ve kısıtlı bir zaman zarfında tedavi alabiliyor. Eylül ev onun gibi çocukların haftanın her günü tedavi uygulamalarına alınmalıdır. Her gün olmasa bile 2 günden daha fazla artırılması lazım" diye konuştu.
Eylül'ün rapor verilebilecek bir durumda olduğunu da hatırlatan Ağar, "Eylül'e rapor verilmemiş. Rapor verilmediği içinde dışarıda tedavi alamıyor. Bu tedavi için rapor alması gerekiyor ve bence rapor alabilecek bir durumda. Biz kendi imkanlarımızla aileye destek olmaya çalışacağız. Zaten Eylül'ün potansiyeli var. Tedaviye cevap verebilecek bir çocuk. Yani gelişimi en üst düzeye gelebilecek bir çocuk. Zaten şuanda gelişimin en hızlı olduğu dönemde. Bu dönemi ne kadar bol tedaviyle geçirirsek o kadar iyi
kazanımlar sağlayacağız" şeklinde konuştu.İHA


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *