ANASAYFA arrow right Güncel

Tedbir zararı en aza indirir

Tedbir zararı en aza indirir
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.43
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.43
Atakan, deprem ve diğer doğal afetlere karşı bilinçlendirme ve eğitim çalışmalarının önemli olduğunu bildirdi.
Gaziantep İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sinan Atakan, deprem ve diğer doğal afetlere karşı bilinçlendirme ve eğitim çalışmalarının önemli olduğunu bildirdi.
Atakan, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu belirterek, "Afeti anlatmak değil yaşamak lazım. Bir daha ülkemizde böyle afet yaşamayalım ama ülkemiz de bir deprem ülkesi konumunda bulunuyor. Afet öncesinde alınacak tedbirlerle afet sonrasındaki zararlar en aza indirilebilir. Biz Gaziantep'te bunun mücadelesini veriyoruz. Eğitim faaliyetlerini programladık, çalışmalara devam ediyoruz. Eğitim olmazsa olmazlarımızdan. Japonya 9 şiddetindeki depremde bile ayakta kaldı, tsunamiden zarar gördü. Çünkü insanlar depreme karşı bilinçli, ne yapması gerektiğini biliyorlar. Biz de eğitimlerle vatandaşımızı bilinçlendirmeye ve eğitmeye devam ediyoruz" dedi.
Deprem bölgesinde can siperane kurtarma çalışmalarına katıldıklarını hatırlatan Atakan, "Arama kurtarma bir süreç işi, hemen olmuyor. Bir afetin ilk günleri çok vahimdir. Bir can pazarı yaşanıyor. Anlatmakla ifade edilemiyor, yaşamak lazım. Allah memleketimize bir daha böyle afet göstermesin. Bizim arama kurtarma ekiplerimiz can siperane şekilde çalıştılar. Bazı arkadaşlarımız hasta olmalarına, olumsuz şartlara rağmen çalışmayı bırakmadılar, enkaz altındaki bir kişiyi kurtarmak için canla başla çalıştılar. O anda aklınıza hiç bir şey gelmiyor, sadece enkaz altından belki bir kişiye ulaşırız ve onu çıkarırız düşüncesinde oluyorsunuz" diye konuştu.
Depremlerin kaçınılmaz sonuçlar doğurduğuna dikkat çeken Atakan, şunları söyledi:
"Depremden kaçınmak mümkün olmadığına göre alacağımız tedbirlerle yapacağımız eğitimlerle depremin zararlarını asgariye indirmek mümkündür. Yapılan bilimsel araştırmalar bir deprem sonrasında depremin zararlarını giderme amacıyla 7 liralık masraf yapılacaksa deprem öncesi alınacak tedbirlerle bunu 1 liraya indirmenin mümkün olduğunu gösteriyor. Gaziantep merkezi üçüncü derecede deprem riski taşıyor. Ancak Hatay'dan Karlıova'ya kadar uzanan Doğu Anadolu Fay Hattı İslahiye-Nurdağı kenarından geçiyor. Kahramanmaraş veya Türkoğlu merkezli bir deprem meydana geldiğinde Gaziantep'in bundan etkilenmesi muhtemeldir. Afetler konusunda rahat olmamız alacağımız tedbirleri azaltacağımız anlamına gelmiyor. Gaziantep Valisi Erdal Ata'nın talimatları ve destekleriyle yapılması gereken her şey masaya yatırılıp, eksiklerin tamamlanmasına da son sürat çalışılıyor.”
10 KİŞİLİK KURTARMA EKİBİ VAN'DA
Bu arada, Van'da meydana gelen 5,6 şiddetindeki artçı deprem sonrasında Gaziantep İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden 10 kişilik ekip 2 araçla yola çıktı. Ekibin Van'a ulaştığı ve kurtarma çalışmalarına hemen başladığı öğrenildi.İHA


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *