ANASAYFA arrow right Güncel

Ülke ekonomisi freni patlamış kamyon gibi, artık duvara tosladı

Ülke ekonomisi freni patlamış kamyon gibi, artık duvara tosladı
YAYINLAMA: 25 Mayıs 2023 / 21.29
GÜNCELLEME: 25 Mayıs 2023 / 21.30
“İnsanlar bir kuru ekmeğe muhtaç hale geldi. Milyonlarca vatandaşımız borç batağında. Türkiye genelinde icralık dosya sayısı 24 milyona dayanmış. Vatandaş artık geçimini kredi kartı ile sürdürüyor”

Türkiye ekonomisinin gün geçtikçe kötüye gittiğini söyleyen DEVA Partisi Eğitim Politikaları Başkanı ve İl Başkan Yardımcısı Av. Kemal Akaltun, “Ülke ekonomisi freni patlamış kamyon gibi artık duvara tosladı. Resmi rakamlarda 20 lira civarında olan dolar kuru serbest piyasada 25-26 liraya yükselmiş durumda. Milyonlarca insanımız açlık, yoksulluk ve sefalet içerisinde yaşıyor” dedi.

TL’nin değer kaybı artacak alım gücü düşecek

Akaltun, “İnsanlar bir kuru ekmeğe muhtaç hale geldi. Milyonlarca vatandaşımız borç batağında. Türkiye genelinde icralık dosya sayısı 24 milyona dayanmış. Vatandaş artık geçimini kredi kartı ile sürdürüyor. Dolar kurunun yükselmesi kullandığımız A’dan Z’ye tüm ürünler daha da pahalanması, zenginin daha zengin fakirin daha fakir olması anlamına geliyor. Geçim derdi, sıkıntısı had safhaya çıkacak. Şimdi 500 liraya dolan bir poşet 1000 liraya dolacak. TL’nin değer kaybı artacak, alım gücü düşecek. Böylesi bir felaket senaryosunun hiç kimse istemez. Ama görünen köy kılavuz istemez diye de bir ata sözümüz var. Eğer iktidar değişmezse bu söylediklerimin kat be kat fazlasını yaşayacağız ve şahit olacağız. O yüzden diyoruz bu seçim Türkiye’nin geleceği açısından yüzyılın en önemli seçimi diye” şeklinde konuştu
Yeni Türkiye’yi 86 milyon vatandaşımız ile birlikte kuracağız

Akaltun, “Yeni Türkiye’yi 86 milyon vatandaşımız ile birlikte kuracağız. Yasama, Yürütme ve Yargı erklerinin bağımsız olduğu, birbiri ile koordineli çalıştığı, adaletin herkes için eşit olduğu, özgürlüklerin, demokrasinin tam yaşandığı insanların düşüncelerini korkmayarak söylediği, sağlıktan tarıma, hizmetten sanayiye, eğitimden ihracata kadar her alanda gelişen, insanların evine nasıl ekmek götüreceğim diye düşünmediği, herkesin mutlu ve huzurlu yaşadığı yoksulluğun, sefaletin ve açlığın olmadığı, kutuplaşmanın olmadığı, herkesin kardeşçe yaşadığı, bir Türkiye’ye her zamankinden daha yakınız. O yüzden sandığa gidelim, makus kaderimizi değiştirelim” çağrısında bulundu.

Gün, Türkiye’nin geleceğine ve en önemlisi çocuklarımızın geleceğine sahip çıkma günü

Türkiye’nin kaderini değiştirecek Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine iki gün kaldığını kaydeden Av. Akaltun, “Cumhurbaşkanlığı birinci turda Gaziantep’te 195 bin ülke genelinde ise 8 milyon civarında vatandaş oy kullanmamış. Bu rakamlar gerçekten çok yüksek. Ancak ülkemizin için dönüm noktası olduğuna inandığımız bu seçimde ikinci turda herkesin sorumluluk alıp iradesini sandığa yansıtması lazım. Gün kararsız kalma günü değil. Gün Türkiye’nin geleceğine, demokrasiye, özgürlüğe ve en önemlisi de çocuklarımızın geleceğine sahip çıkma günüdür” açıklamasında bulundu.  
Hiçbir zaman rehavete kapılmadan çalışmalarımızı yapıyoruz

Akaltun, “Bu seçimde bir oyun bile ne kadar önemli olduğunun ortaya çıktığını ifade eden Akaltun, “28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri ülkemizin yarınları açısından büyük önem taşıyor. Bu bilinçle hareket ederek Cumhurbaşkanlığı ikinci turunda ilk turdakinden daha yoğun bir tempoda çalışıyoruz. İlk turda olduğu gibi girilmedik sokak, cadde, mahalle, köy, Sivil Toplum Kuruluşu, sıkmadık el, kucaklaşmadık vatandaş bırakmıyoruz. Bu çalışmaları yaparken, bu seçimlerin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Hiçbir zaman rehavete kapılmadan çalışmalarımızı yapıyoruz. 28 mayısta kazanacağımızdan hiç şüphemiz yok” ifadelerini kullandı. Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *