ANASAYFA arrow right Güncel

Ülkemiz ekonomik olarak bir darboğazda

Ülkemiz ekonomik olarak bir darboğazda
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2024 / 21.00
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2024 / 21.00

Gaziantep Üniversitesi Hastanesi’nde görevli hekimler ile sağlık çalışanları, taban ek ödemelerinin, gece ücretlerinin zamanında ödenmesini istediler

Genel Sağlık İş Sendikası Gaziantep İl Temsilcisi Prof. Dr. Ercan Küçükosmanoğlu, “Ülkemiz ekonomik olarak bir darboğazda. Hayat Pahalılığı tüm halkımız gibi bizleri de etkiliyor. Genç arkadaşlarımız ev, araba almayı bir yana bırakalım evlerinin günlük ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk yaşıyorlar. Emeklilik yaşı gelen arkadaşlarımız düşük emekli maaşları nedeniyle emekli olamıyor” dedi.

Pek çok arkadaşımız ödeme güçlüğü yaşıyor

Gaziantep Üniversitesi çalışanları olarak emek gücünün hakkını istediklerini kaydeden Küçükosmanoğlu, “Son aylarda nöbet ücretlerimizi geç almaya başlamıştık. Geçen ay ödenmesi gereken Taban ek ödememizi hala alamadık. Genel bütçeden ödenen taban ek ödeme için, merkezi yönetiminden zamanında bir aktarım olmadığını öğrendik. Tüm hastane çalışanlarımız ödeme planlarını, alacakları paraya göre yapıyorlar. Bu durumda pek çok arkadaşımız ödeme güçlüğü yaşıyor” açıklamasını yaptı.

Üvey evlat muamelesi görüyoruz

“Biz Üniversite Hastanesi çalışanları olarak, Sağlık Bakanlığına bağlı olarak çalışan meslektaşlarımızdan daha düşük ücretlerle çalışıyoruz” diyen Küçükosmanoğlu, “Üvey evlat muamelesi görüyoruz. Maaş, taban ek ödeme ve teşvik ödemlerinde, bu fark açık olarak görünüyor. Bu nedenle TUS sınavları sonrası doktor arkadaşlar asistanlık için Şehir hastanelerini seçiyorlar. Ayrıca aşırı artırılan TUS kontenjanları nedeniyle bazı branşlarda yığılma oluyor, Çocuk Hastalıkları, Kadın Doğum, Beyin Cerrahisi gibi bölümlerin kontenjanları boş kalıyor” tespitini yaptı.

Yetkilileri sorunlarımız görmeye ve çözüm üretmeye çağırıyoruz

Genel Sağlık İş Sendikası Gaziantep İl Temsilcisi Prof. Dr. Ercan Küçükosmanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Öğretim üyelerimiz de ekonomik nedenlerle hastanelerimizden ayrılıyorlar. Devlet Hastanelerinde var olan icap nöbeti ücreti, öğretim üyesi arkadaşlarımıza ödenmiyor.

Üniversite Hastaneleri ve özelde de Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi ülkemize en nitelikli doktorlar kazandıran bir kurumdur. Otuz yedi yıldır sayısız doktor, uzman doktor, yan dal uzmanı doktor yetiştirdi. Hastanemizi hep birlikte ayakta tutmalıyız. Bu nedenle yetkilileri sorunlarımız görmeye ve çözüm üretmeye çağırıyoruz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *