ANASAYFA arrow right Güncel

Yurdakul, Amacımız toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi

Yurdakul, Amacımız toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.06
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.06
"Parmaklıkların Ardından Güzel Düşler ve Sesler" adlı proje kapsamında başarı gösteren 50 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü tarafından SODES projesi kapsamında hayata geçirilen "Parmaklıkların Ardından Güzel Düşler ve Sesler" adlı proje kapsamında 8 sanat dalında açılan kurslara katılarak başarı gösteren toplam 50 kişiye yönelik sertifika töreni düzenlendi.
Gaziantep Adliye Sarayı'nda bulunan Konferans Salonu'nda gerçekleşen törene, Gaziantep Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürü Mehmet Karakoç, İŞ-KUR Gaziantep İl Müdürü İlyas Bulduk, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Muhtar Akyol, Eğitim Koordinatörü Orhan Özdemir ve çok sayıda kursiyer katıldı.
Saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı'nın okunulmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul yaptı. Projeler sayesinde ilimize toplam 20 milyon TL kaynak aktarımı yapıldığını söyleyen Yurdakul, "SODES programı 2008 yılından beri Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı ve uygulanan illerdeki Valiliklerin işbirliğiyle yürütülen projedir. Bu program 2008 yılından beri de ilimizde başarıyla uygulanmaktadır. Program kapsamında 2008 yılından bu yana 200 adet proje desteklenmiş ve bu projelerle birlikte ilimize toplam 20 milyon TL civarında bir kaynak aktarımı sağlanmıştır" dedi.
Yapılan projelerde başarı sağlandığını belirten Yurdakul, "SODES projeleriyle öncelikli hedeflerimiz insan, bölgedeki beşeri sermayenin güçlendirilmesi, toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi, kadınlarımızın, işsiz gençlerimizin, çocuklarımızın, özürlülerimizin ve özellikle şehrimize göç yoluyla gelen vatandaşlarımızın yani toplumun dezavantajlı kesimlerinin kendilerini ifade edebilmelerine imkan sağlayan projeler desteklenmektedir. Bu kapsamda suçtan zarar gören vatandaşlarımız ve bir şekilde cezaevi infaz kurumlarında infaz sürecinde bulunan vatandaşlarımızın ihmal edilmesi söz konusu olamazdı. Valilik olarak, savcılığımızın bize yapmış olduğu Denetimde Serbestlik Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü aracılığıyla yapmış olduğu proje başvurularında özellikle değerlendirmeye alarak bu dönem içinde hem bu sertifika töreni vesilesiyle gerçekleştirilen proje hem de suç mağdurlarına yönelik Yaşam Desteği projeleri arkadaşlarımızın özverili çalışmalarıyla bugüne kadar getirilmiştir" diye konuştu.
Başsavcı Mustafa Peker ise amaçlarının cezaevinden çıkan insanları başıboş bırakmamak olduğunu vurgulayarak, "5 ay sürmüş bir emeğin karşılığını bugün veriyoruz. Sertifika törenimizde cezaevinde hükümlü olarak bulunan 16 arkadaşımızla birlikte 34 tane de suçtan zarar gören çocuğu eğiterek topluma kazandırıyoruz. Bu işler kola olmuyor. Arkadaşlarımız 5 ay mesai sarf etmişler. Kurs kapsamında bazılarına konser verdirildiği bazılarının ise resimleri sergilendi. Bu insanları eğitmeden topluma gönderdiğimiz zaman geriye dönüşü daha tehlikeli oluyor. İnşallah bu noktada arkadaşlarımızın emeği boşa gitmez. Bu işlerden faydalanırlar. Bizim ve son dönemdeki ceza infaz sisteminin amacı ceza evindeki hükümlülerin çıktıktan sonra başıboş bir şekilde sokağa bırakmamaktır. Onları eğitimli şekilde sokağa bırakmaktır. Tekrardan ceza evlerine dönmelerine engel olmaktır" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Başsavcı Peker, Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul'a kursiyerler tarafından yapılan tabloyu armağan etti. Protokol üyeleri ise kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sırasıyla sertifikalarını takdim etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *