Tarım ülkesi olan Türkiye'de çiftçinin derdi, bir türlü bitmiyor. Çiftçilerin en fazla yakındıkları konular; mazot, gübre gibi girdi fiyatlarının sürekli artması.
Ziraat Odası yetkilileri, mazot, gübre gibi girdi fiyatlarının sürekli artmasına karşın, çiftçinin elde ettiği mahsulün para etmediğini savundu.
Çiftçiye destek amaçlı verilen 'Doğrudan Gelir Desteği (DGD) ödemelerinin, 2004 yılı kısmının tamamen durduğu, mazot desteğinin ise, çiftçiye hiç verilmediği kaydedilirken, "Çiftçi zor durumda. Hükümet çiftçiye verdiği sözlerin hiçbirini tutmuyor. DGD ödemeleri yapılmıyor, mazot desteği verilmiyor. Mazot, gübre gibi girdi fiyatları sürekli artarken, çiftçinin büyük emek vererek elde ettiği mahsul para etmiyor. Buğday ve arpa gibi hububat ürünleri, neredeyse hasat mevsimindeki fiyatların altında alınıyor. Et fiyatları düşüyor. Yumurta ve süt üretimi de diğerleri ile aynı. Kısacası çiftçi, elindeki kıt imkanlarla nasıl üreteceğini, ürettiğini nasıl satacağını, borçlarını nasıl ödeyeceğini şaşırmış durumda. Hükümetten bu konuda hassasiyet bekliyoruz. Hükümet çiftçiye verdiği sözleri tutsun. Çiftçinin mağduriyeti giderilsin. Aksi halde çiftçilik meslek olmaktan çıkacak. Kimse ekip biçmeyecek. Bundan ise bütün ülke zarar görecek" şeklinde konuştu.