ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

DYP yönetimi boşta

DYP yönetimi boşta
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.28
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.28
DYP Genel İdare Kurulu tarafından feshedilen il teşkilatı ile Şahinbey ve Şehitkamil ilçe teşkilatları için parti genel merkezi
DYP Genel İdare Kurulu tarafından feshedilen il teşkilatı ile Şahinbey ve Şehitkamil ilçe teşkilatları için parti genel merkezi tarafından şu ana kadar atama yapılmaması teşkilattaki sıkıntının giderek artmasına yol açıyor. Gaziantep’te seçim yenilgisinden sonra, 20 günden bu yana süren otorite boşluğu partili üyeleri rahatsız ediyor. Bu arada kimi DYP’liler, atama konusunda GİK üyeleri ile Gaziantep Milletvekilleri arasında anlaşmazlık olduğunu bu nedenle atamaların bu kadar uzun sürdüğünü ileri sürüyorlar. İl başkanlığı için teklif götüren bazı partililerin ise bu teklifi kabul etmediği gelen haberler arasında.
DYP Gaziantep teşkilatlarında bir süredir devam eden bu olayla ilgili olarak isimleri şu günlerde il başkanlığı için geçen bazı partililerle yaptığımız görüşmelerde şunları söylediler:

Geylani’ye il başkanlığı teklif edildi
Mustafa Geylani: “Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Şeker beni aradı mevcut yönetimleri başarısız bulduklarını, bu nedenle feshedildiklerini, yerlerine yeni atamlar yapacakları söyledi. İl başkanlığı içinde bazı çevrelerin beni uygun gördüğünü ifade etti. Ancak ben bu teklifi zamanım ve işim gereği kabul etmedim. Çünkü ben aynı zamanda GTO Meclis Başkanıyım. Oraya belli bir ekiple geldim. Onları yalnız bırakıp gitmek saygısızlık olur. Bunun yanı sıra bir koltukta iki karpuz taşınmaz. Bu nedenle teklifli kabul etmedim.fakat bu görevi yapacak partimizde değerli insanlar elbette vardır. Ayrıca partimizin seçimlerdeki oy kaybının nedenleri birden fazladır. Öncelikli olarak halka gerekli mesajı veremedik. Sonra gerek teşkilatlar, gerekse milletvekilleri yeterli çalışmayı yapmadı. Belki teşkilat açısından başka nedenlerde olabilir. Ama Gaziantep’te yeterli bir çalışma olmadığı bir gerçek. Şunu da ifade edeyim kesinlikle fesihlere taraf değilim. Seçimle gelen seçimle gitmeli.”

“İl başkanlığını düşünmüyorum”
Ali Şahindal: “DYP’de şuan önemli bir sorun yok. Mevcut sorunlar da kısa sürede giderilecektir. Parti il başkanlığını düşünmüyorum. Bu konuda ne kimse benimle görüştü, ne de ben bir başkası ile bu konuda görüşmedim. Zaten benim yeterince işim var. İl ve İlçe teşkilatlarının feshedildiğini bilmiyorum”

“Hizmet beklenirse değerlendirebilirim”
Kemal Küçükcan: “Herşeyden önce partimizin seçimlerde oy kaybına uğramasının birçok nedeni vardır. Bunların arasında vatandaşların sorunlarına ve taleplerine yeterince cevap verilmedi. Ekonomik şartlardan ve milletvekili sıralamasından dolayı da başka partilere gidenler oldu. Tüm bu olanlardan sonra genel merkezin bir idari tasarrufa gitmesi ya da böyle bir şeye gerek duyması doğal. Ancak teşkilatların feshedilip edilmediğini bilmiyorum. Fesih olayı doğru değil, partiye zarar verir. İl başkanlığı adaylığı için beni arayan olmadı. Fakat gelişen şartlar uygun olur. Bizden hizmet beklenirse değerlendirebilirim. Çünkü bu partiye benim emeğim geçmiştir. Sahip çıkmak ve hizmet vermekte elbette bizim için bir şereftir”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *