ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

DYP’de direniş

DYP’de direniş
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.28
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.28
DYP Genel Merkez, il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin istifasını istiyor.
DYP Genel Merkez, il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin istifasını istiyor. Örgüt ise direnmeyi tercih ederken, “Biz istifa etmiyoruz, istiyorsanız örgütleri feshedin” diye yanıt gönderdi.
DYP’nin 24 Aralık seçimlerinde aldığı oy kaybının nedenlerini araştırmak amacıyla bir süre önce parti genel merkezi tarafından görevlendirilen Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Şeker, Niğde Milletvekili Ergün Özkan ile Adana Milletvekili Veli Andaç Durak’ın yaptığı inceleme sonucunda hazırlıkları rapora göre başarısız görülen il ve ilçe teşkilatının tüm yöneticilerinin istifaları istendi.

DYP Gaziantep il yönetim kurulu üyelerinden alınan bilgiye göre, önceki gün İl Başkanı Ali Koyuncugil’i telefonla arayan Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Şeker’in, il ve ilçe yöneticilerinin istifasını istediği, ancak Koyuncugil ve diğerlerinin bunu kabul etmeyerek yönetimler fesih edilene kadar görevde kalacaklarını bildirdiklerini öğrenildi.
Bugüne kadar yurt çapında başarısız görülen 180 il ve ilçe başkanlıklarından boşalacak olan koltuklar için şimdiden isim belirmeleri başladı. İl Başkanlığı için Şık Mehmet Özkaya, Kemal İncioğlu ve Mehmet Şeker’in isimleri geçiyor.

DYP İl Başkan Yardımcısı Ökkeş Şahin, henüz kesin bir fesih kararının bulunmadığını belirterek şöyle dedi:
“Genel Merkez istifamızı istedi, biz de istifa etmiyoruz siz feshedin dedi. Milletvekilleri başarısızlıklarını teşkilat üzerine atmak istiyor. Oysa teşkilatın hiçbir suçu yok, biz çalıştık. Hatta o sırada seçmenler bizi, bunlara mı oy vereceğiz diye eleştirdiler. Kayseri’de giden milletvekilimiz köy köy, ev ev dolaşıp partiye oy verilmemesi için uğraştı. Şuan görevimizin başındayız neticeyi bekliyoruz”

Şahinbey eski ilçe başkanı ve milletvekili adayı Kemal İncioğlu, seçimlerde partinin oy kaybından teşkilatların sorumlu tutulmaması gerektiğini belirterek, “Oy kaybının nedenlerini herkes çok iyi biliyor. O nedenle ben fesihleri pek doğru bulmuyorum. İl başkanlığı için henüz bir karar vermiş değilim. Üstelik herkes görevinin başında böyle bir şey düşünmek yalnız olur.

Şahinbey İlçe Başkanı Yardımcısı Av. Mehlika Demir ise istifa istemiyle ilgili henüz kendilerine bir başvuru yapılmadığının belirterek, “Bana bu konuda ne sözlü nede yazılı açıklama gelmedi. Aslında teşkilatların feshine değil kongre sürecinin hızlandırılmasına çok daha iyi olurdu. Zaten kongre zamanı geldi. Bu süreç başlatılsa kanımca daha faydalı olur. Dolayısıyla yeni küskünlerin oluşması önlenmiş olur” şeklinde konuştu
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *