Önümüzdeki hafta sona erecek eğitim öğretim yılında okulda olması gereken 6-14 yaş arasındaki 9 bin 600 kız çocuğunun eğitimden mahrum bırakılmasının talihsizlik ve üzücü, kentteki sivil toplum örgütlerinin eğitim gibi en öncelikli konuya duyarsız kalmasının ise düşündürücü olduğu kaydedildi.
Eğitimdeki durum iç açıcı değil
Gaziantep’in eğitimde Türkiye ortalamasının çok gerisinde olması duyarlı kişi ve kesimleri endişeye düşürürken Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, sanayide 6. sırada olan Gaziantep’in eğitimdeki durumunun iç acıcı olmadığını söyledi.
Hedef ilk 10 arasına girebilmek
Gaziantep’i ilk etapta ÖSS’ye öğrenci gönderen iller arasında ilk 20’nin içine taşımayı hedeflediklerini belirten Kurdoğlu, ileriki yıllarda Gaziantep’in ilk 10 il arasında olması gerektiğini vurguladı.
Okul çağındaki 9 bin 600 çocuk bu dönemde okula gidemedi
Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak ise, Gaziantep’in bırakın köy ve ilçelerini kent merkezinde bile kız çocuklarını okula göndermeyen aileler olduğuna dikkat çekerken, bu eğitim öğretim yılında okulda olması gereken 6-14 yaş arasındaki 9 bin 600 kız çocuğunun okuldan mahrum bırakıldığını söyledi.
Kız çocuklarının eğitime kazandırılması amaçlanıyor
Atak, 1 haziranda Ankara’da yapılan toplantının ardından ilimizde de çeşitli il müdürlüklerinin katılımıyla Yürütme Kurulu oluşturulduğunu, ayrıca Milli Eğitim bünyesinde danışma kurulları oluşturarak kız çocuklarının eğitime kazandırılması yönünde çalışmalar yapılacağını belirtti.
Bakanlık, kız çocukları için talimat verdi
Milli Eğitim müdürü Atak, “Bakanlığın talimatıyla kız çocuklarının eğitimi konusunda büyük gayret gösteriliyor. Bu konuda yapılacak çalışmaların ardından 2004-2005 öğretim yılında 9 bin 600 olan bu rakamın sıfıra inmesini amaçlıyoruz. Kız ve erkek tüm öğrencilerimizin okula kavuşması dileğimizdir” diye konuştu.
Bırakın köyleri, kent merkezinde bile kızlar okula gönderilmiyor
Atak, Şehitkamil ilçesi başta olmak üzere kenar semtlerin pek çoğunda kız çocuklarının okula gönderilmediğine dikkat çekti. Kız çocuklarının okula kazandırılması konusunda imamlar, muhtarlar, öğretmenler ve sivil toplum örgütleriyle çalışmalar yaptıklarını söyleyen Atak, bu durumun toplum için büyük bir talihsizlik olduğunu söyledi.