Milli Eğitim Müdür Vekili Erol Bağ, Gaziantep’te eğitimin mutlak ekmek kapısı olarak görülmediğini söyledi.
Gerileme ve başarısızlık sosyal, kültürel ve ekonomik nedenlere bağlı
Bağ, Gaziantep’in, son ÖSS’de puan yönünden başarı sıralamasında 36. sıradan 38. sıraya gerilediğini belirterek, bu gerilemenin ve başarısızlığın sosyal, kültürel ve ekonomik nedenlere bağlı olduğunu savundu.
Erken yaşta hayata atılma isteği var
Gaziantep’te hayata erken yaşta atılma isteği olduğunu kaydeden Bağ, şunları söyledi: “Genelde eğitim, mutlak ekmek kapısı olarak görülmüyor. Ara iş gücünde istihdam edilen gençler, işe girdikten sonra okumak istemiyor. Erken yaşta hayata atılma isteği var. İşkollarında daha çok aile şirketleri göze çarpıyor. Burada da yönetim babadan oğula geçiyor. Böylece, okuma isteği ikinci plana düşüyor. Bunun yanı sıra kız öğrencilerin büyük oranda devamsız olması da başarıyı etkileyen bir başka unsur”
Göç yüzünden derslik ihtiyacı karşılanamıyor
Gaziantep’e son yıllarda göç edenlerin sayısının fazla olduğunu ifade eden Bağ, var olan derslik sayısının her yıl yüzde 10 oranında artmasına karşın derslik ihtiyacının giderilmediğini bildirdi.
Bağ, Gaziantep’te yaklaşık 10 bin öğretmenin görev yaptığını, ancak bazı branşlarda öğretmen açığı yaşandığını da sözlerine ekledi.